Toonstruck kan gjenoppstå

Klassisk eventyrspill kan få nytt liv

Hvis du likte nittitallsklassikeren Toonstruck bør du si i fra nå.

Toonstruck er et pek-og-klikk-eventyr hvor du spiller Drew Blanc, en deprimert animatør som på mystisk vis suges inn i sitt eget tegnefilmunivers. Nå må han redde universet fra en ond ny figur som truer med å ødelegge hele greia.

Toonstruck (bilde: Wikipedia).

Mens omgivelsene og de fleste figurene i spillet var håndtegnede, var hovedpersonen en digitalisert utgave av Christopher Lloyd (sannsynligvis mest kjent som den halvgale professoren fra Back to the Future). Lloyd lånte selvsagt også stemmen sin til spillet.

Vi fikk også høre stemmene til kjenninger som Dan Castellaneta (bedre kjent som Homer Simpson), Tress MacNelle (bedre kjent som moren til rektor Skinner, også fra The Simpsons) og en av Hollywoods favorittskurker, Tim Curry (også kjent som Gabriel Knight).

Toonstruck 2 (bilde: Wikipedia).

Da Toonstruck var i den siste delen av utviklingen, ble store deler av innholdet kuttet bort for å sikre at spillet ikke skulle ta alt for mye plass. Planen var å bruke dette i en oppfølger, men etter som spillet aldri ble noen stor suksess ble dette aldri noe av.

Rettighetene til spillet og det uutgitte materialet eies imidlertid av Keith Arem, en av originalutviklerne. Nå har han visstnok et ønske om å relansere Toonstruck, i en versjon som også inkluderer den til nå uutgitte oppfølgeren.

– Spillet ble en kritikersuksess, men fikk aldri salgene vi hadde håpet på og den siste halvdelen ble aldri utgitt. Nå som karrieren min har utviklet seg ønsker jeg å lansere en oppdatert versjon av Toonstruck som inneholder den siste halvdelen (via digital distribusjon, på iPad, og så videre), men trenger stor støtte fra tilhengerne for å kunne rettferdiggjøre det.

Hvis du synes dette høres ut som en god idé, kan du stikke innom Adventuregamers for å se hvordan du kan gjøre ditt for å sikre at prosjektet blir virkelighet.

Siste fra forsiden