Klassisk spionthriller blir interaktiv

The Thirty-Nine Steps gjenoppstår for et nytt publikum.

Boka The Thirty-Nine Steps ble skrevet av britiske James Buchan og først publisert i 1915. Den regnes som en av tidenes første spionthrillere, og ble for alvor kjent i 1935, da den ble filmatisert av legendariske Alfred Hitchcock.

Nå er boken på vei til spillmediet, men ikke som et ordinært spill. Her loves vi nemlig en interaktiv multimediaopplevelse hvor spilleren ikke bare får oppleve handlingen men også mulighet til å påvirke den.

Spillet bruker bokens originaltekst som rammeverk for å bring historien til live, sammen med bilder, lyd og video. Takket være det interaktive elementet skal man kunne spille gjennom historien flere ganger, og oppleve nye ting hver gang.

På flukt.

Handlingen følger Richard Hannay, som plutselig får besøk av en person desperat etter et sted å skjule seg. Hannays nye leietaker, Franklin P. Scudder, viser seg å være en spion, som visstnok har avdekket et komplott som involverer Storbritannia, Tyskland og Hellas.

Noen dager senere ligger Scudder død, i Hannays leilighet. Nå må Hannay flykte, både fra politiet og personene som drepte Scudder, og etter hvert finner han ut at den eneste løsningen er å selv komme til bunns i mysteriet Scudder var på vei til å avdekke.

The Thirty-Nine Steps er den første i en serie «digitale adapsjoner» av klassiske bøker. Utviklingen foregår hos Tern Digital, og den interaktive boken kommer til PC, Mac og iPad. Versjonene til PC og Mac vil distribueres i butikker av britiske Lace Mamba Global.

Spillet – eller hva man skal kalle det – vil lanseres til våren.

Siste fra forsiden