Klassiske Outcast lanseres i forbedret utgave

Det grensesprengende åpen verden-spillet fikses opp for dagens maskinvare.

Appeal

Actioneventyret Outcast var svært ambisiøst da det først ble lansert. Dette var et stort åpen verden-spill som ikke bare kunne skilte med levende miljøer og nyskapende kunstig intelligens, men et fascinerende univers det var vanskelig å ikke bli glad i.

Det er fortsatt samme spill som før, men litt bedre. (bilde: Fresh3D).

For en tid tilbake forsøkte utviklerne av Outcast å finansiere en skikkelig nyversjon av spillet ved hjelp av Kickstarter, men kilden på folkefinansierte midler hadde allerede begynt å tørke opp og kampanjen feilet.

Nyversjon

Nå får vi det nest beste. Outcast 1.1 er en grundig overhaling av originalkoden, med en rekke forbedringer.

Landskapene er laget ved hjelp av voxel-teknologi. (bilde: Fresh3D).

Grafikkmotoren har blant annet blitt oppgradert med støtte for «multithreading», noe som byr på bedre ytelse. Grensesnittet har blitt endret for å passe med dagens høyere oppløsninger, spillet støtter nå Xbox-kontroller, og modellene blir litt penere å se på takket være «bilinear filtering».

I tillegg har utviklerne fikset en bråte feil, og forbedret stabiliteten.

Outcast 1.1 lanseres senere i dag, blant annet på Steam. Om du har kjøpt originale Outcast fra GOG får du 1.1-versjonen gratis, ifølge utviklerens Facebook-side. Outcast er forøvrig et av flere spill vi gjerne skulle likt å få en oppfølger til.

Siste fra forsiden