Kojima starter Los Angeles-studio

Metal Gear-skaperen utvider til Statene.

Kojima Productions har startet et nytt spillstudio i den amerikanske byen Los Angeles. Dette er den første nyetableringen Kojima Productions har gjort siden studioet ble startet i Tokyo for syv år siden, forteller bransjenettstedet Gamasutra.

Kojima Productions ledes av den japanske spillutviklerlegenden Hideo Kojima. Han er mest kjent som skaperen av den ultrapopulære Metal Gear-serien, og han har mange ganger kritisert japanske utviklere for å være for fokusert på hjemmemarkedet, og ikke holde følge med vestlige utviklere.

Vi vet ikke hva det nye Los Angeles-studioet skal jobbe med, men en stillingsannonse på Gamasutra byr på noen hint. Der søkes det etter noen som har minst fire års erfaring med å lage actionspill for PC, PS3 og Xbox 360. Det virker med andre ord ikke helt usannsynlig at studioet vil lage nettopp actionspill for PC, PS3 og Xbox 360.

Metal Gear Rising: Revengeance.

Om disse vil være basert på nye serier, eller Metal Gear-serien, vet vi ikke. Det kommende Metal Gear Rising: Revengeance lages hos japanske Platinum, og det virker ikke usannsynlig at Kojima planlegger å bringe utviklingen av nye storsatsninger i serien inn under eget tak.

Hideo Kojima har også sagt at han har lyst til å lage spill utenfor Metal Gear, og har blant annet snakket om en ny spillserie der han utforsker «menneskelige problemstillinger».

– Nå begynner jeg på en ny serie med fokus på nye problemstillinger. Disse vil sannsynligvis være annerledes enn hva Metal Gear Solid tok for seg. Jeg blir 50 snart, så hvis jeg skal ta for meg nye temaer vil det kanskje være noe på et mer menneskelig plan, for eksempel kjærlighet eller hvordan man oppdrar en familie, sa Kojima i et intervju med CVG under E3.

Kojima Productions eies av den japanske spillutgiveren Konami.

Les også: Se Metal Gear-videoen som imponerte alle
Les også: Sniktitt: Metal Gear Rising: Revengeance

Fotografiet i toppen er tatt av Nikita. Det brukes av oss i henhold bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden