Gray Matter også til Xbox 360

Kommer det i år?

Gabriel Knight-skaperens neste spill kommer ikke bare på PC.

Jane Jensen er et kjent navn for folk som husker 90-tallets pek-og-klikk-eventyrspill fra Sierra. Hun skrev den kritikerroste Gabriel Knight-serien, og for tiden jobber hun med et flunkende nytt eventyrspill til PC ved navn Gray Matter.

Bilde fra Gray Matter anno 2008.

Utgiver dtp melder nå at spillet også kommer til Xbox 360 samtidig som PC-utgaven. Kontrollgrensesnittet i førstnevnte utgave skal justeres for å fungere bedre med håndkontroll, men ellers skal de to utgavene være identiske.

Spillet handler om nevrobiologen David Styles og hans nye assistent Samantha Everett. Samantha får i oppgave å samle seks frivillige til Styles eksperimenter, som foregår på herregården Dread Hill House. Under et av eksperimentene begynner det å skje merkelige ting, og etter hvert viser det seg at det er overnaturlige fenomen på ferde. Spillet skal ta opp temaer som virkelighetsoppfatning og hvordan vi mentalt konstruerer verden rundt oss.

Gray Matter har hatt en svært lang utviklingsperiode. Spillet ble først offentliggjort 2006, og da var det ungarske Tonuzaba Entertainment som jobbet med det. dtp ble bekymret over kvaliteten på spillet og byttet i 2008 utvikler til franske Wizarbox.

Planen var da å slippe spillet i 2009, men datoen ble skjøvet tilbake til mars i år. Den datoen rakk de heller ikke. I skrivende stund regner dtp med å utgi Gray Matter en gang i løpet av fjerde kvartal 2010.

Hvis du vil ha en smakebit på Jensens skriverier kan du kjøpe de tre Gabriel Knight-spillene fra GoG. Vi tok forøvrig en nærmere titt på det første spillet i januar.

Siste fra forsiden