Konsollene ingen ville ha

Retro Crew-gjengen ser på historiens største konsollflopper, i ukens podkast.

Tiden flyr når man husker tilbake på gamle dager, og Stavanger-gjengen fra Rad Crew har nå klart å produsere hele femti episoder av mimre- og nonsenspodkasten Retro Crew siden de debuterte på Gamer.no i det herrens år 2012.

Historiens største konsollflopper

Denne uken er Stian Askeland, Ketil Espenæs og Jostein Hakestad i studio. I anledning episode 50 har gutta tatt frem en skikkelig godbit av et tema, nemlig de største konsollfloppene gjennom tidene. I dag er vi vant til å tenke på konsollmarkedet som en konkurranse mellom to-tre aktører, men sannheten er at utallige selskap har forsøkt å skaffe seg en bit av den lukrative konsollkaken – med svært blandet hell.

Gigantiske Atari 5200 (bilde: Wikipedia).

I utvalget konsollflopper finner vi kjente fadeser som Sega Saturn og Virtual Boy, men Retro Crew gir seg selvsagt ikke der. Har du for eksempel hørt om dem VHS-baserte konsollen Action Max, eller Laserdisc-konsollen LaserActive?

Siden dette er en jubileumsepisode avsluttes det hele med en låt av Palette Swap Ninja, som gjengen fra Rogaland føler oppsummerer deres oppdrag med Retro Crew. Den heter Arcade Gaming Shrine, og kan lastes ned sammen med massevis av andre låter fra Palette Swap Ninjas nettsted.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 50 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 49: Husker du Psygnosis?
Episode 48: – Alle bør lære av kontrollene i Super Mario World
Episode 47: Westwood Studios

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Les også: Vi ser på historiens største konsollflopper

Siste fra forsiden