Konsollgigantene holder stort «Black Friday»-salg

Vi anbefaler billige spill til både PlayStation- og Xbox-konsollene.

«Black Friday» – dagen etter den amerikanske høytidsdagen Thanksgiving – har lenge vært synonymt med lavprishandel på andre siden av Atlanterhavet. I nyere tid har den amerikanske betydningen spredd seg til andre deler av verden, med tusenvis av butikker som tilbyr varer til sterkt reduserte priser.

For oss som er glad i spill betyr Black Friday storsalg på alt fra spill til konsoller og tilbehør, men det er ikke alltid greit å vite hvor man finner de beste tilbudene. Derfor har vi satt sammen en liste med anbefalte spill, som i løpet av de neste par dagene kan kjøpes for en billig penge.

Denne listen dekker spill til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 og Xbox One. Er du ute etter billige PC-spill kan du lese vår artikkel om Steams gigantsalg her.

Merk at noen spill kan være billigere enn oppført dersom du har PlayStation Plus-abonnement eller Xbox Live Gold-medlemskap.

Red Dead Redemption

Plattform: PlayStation 3 og Xbox 360

Red Dead Redemption.

Actionspillet Red Dead Redemption tar oss med til det ville vesten som den tidligere kjeltringen John Marston. Truet av lovens lange arm blir Marston motvillig nødt til å nok en gang spenne på seg pistolbeltet og dra på jakt etter sin gamle gjeng.

– Med en ultrasmakfull gumbo av et kampsystem som virkelig sparker eselstump, en utfyllende og velskrevet historie, et legendarisk sjarmerende galleri av personligheter og nok arbeidsoppgaver til å holde enhver geskjeftiget i lange tider står Red Dead Redemption som en av mine beste spillopplevelser på flere år, skrev vår anmelder.

Pris på PlayStation 3 nå: 62 kroner

Pris på Xbox 360 nå: 70 kroner

Halo: The Master Chief Collection

Plattform: Xbox One

Halo: The Master Chief Collection.
343 Industries
Les også
Anmeldelse: inFamous: Second Son

Halo: The Master Chief Collection pusser opp fire av skytespillene om den grønnkledde helten Master Chief og samler dem i én flott pakke. Inneholder Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2, Halo 3 og Halo 4.

– Microsoft og 343 Industries setter med Halo: The Master Chief Collection en ny standard for hvordan en HD-utgave av tidligere spill skal gjøres. Alt er tilrettelagt så lettvint som det kan gjøres, og pakken byr på nok innhold til å holde deg gående i svært lang tid. Dette er ikke bare en samling med fire flotte spill, det er en kjærlighetserklæring til fansen, og en hyllest til alt serien har vært gjennom siden starten i 2001, mente vår anmelder.

Pris på Xbox One nå: 384 kroner

Journey

Plattform: PlayStation 3 og PlayStation 4

Journey.

I Journey legger du ut på en oppdagelsesreise som tar den lille figuren din med fra en brennhet ørken til et fjell dekket av snø. Underveis må du løse puslespill og plattformsekvenser for å utforske spillets mystiske historie.

– Journey er en fin opplevelse for deg som ønsker noe ganske annerledes enn det du er vant til. Det er nydelig å se på, det har rolig bakgrunnsmusikk som komplementerer de stemningsfulle omgivelsene og det er rett og slett en fin reise, konkluderte vår anmelder.

Pris på PlayStation 3 og PlayStation 4 nå: 65 kroner

The Witcher 3

Plattform: PlayStation 4 og Xbox One

The Witcher 3.
CD Projekt RED

The Witcher 3 er et historiedrevet rollespill satt til en stor og åpen verden. I rollen som Geralt of Rivia må du bekjempe monstre og navigere flere vanskelige valg mens du leter etter ungjenta Ciri.

– Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver eneste sving, og man vet aldri hva som venter i landsbyen litt lenger ned langs veien. […] Kampsystemet, som i de tidligere spillene i serien ikke har vært veldig bra, er kraftig forbedret. Animasjonene kjennes ikke like stive, og det er lettere å kontrollere hvor og mot hvem Geralt svinger sverdene og slynger magien sin,skrev vår anmelder.

Pris på PlayStation 4 nå: 275 kroner

Pris på Xbox One nå: 359 kroner

inFamous: Second Son

Plattform: PlayStation 4

Infamous: Second Son.
Espen Jansen/Gamer.no

I actionspillet inFamous: Second Son der du i rollen som pøbelen Delsin Rowe får valget mellom å være superhelt eller skurk. Med et utvalg av superkrefter på lager raser du gjennom Seattles gater på leting etter noen som kan hjelpe deg å redde hjembyen din.

– inFamous: Second Son er et svært godt spill, hvor spillbarhet og superkrefter står i fokus. I rollen som Delsin Rowe står man fritt til å takle den åpne verdenen slik man vil, enten man vil være superhelt eller skurk. Valget vil garantert påvirke måten du spiller på, så vel som hvilke angrep og oppdrag du får tak i, noe som oppfordrer til to unike gjennomspillinger, var dommen fra vår anmelder.

Pris på PlayStation 4 nå: 140 kroner

Forza Horizon 2

Plattform: Xbox 360 og Xbox One

Forza Horizon 2.
Microsoft Game Studios

Forza Horizon 2 er et åpent og fritt bileventyr som fokuserer på flotte omgivelser og lekre biler. Som deltager i spillets Horizon-festival går ferden gjennom baner i Frankrike og Italia, med et variert utvalg av biler til din disposisjon.

– Jeg liker Forza Horizon 2, jeg liker det veldig godt. Det er et spennende bilspill, som med en vakker åpen verden, et variert utvalg biler, samt en solid blanding av arkadeaktige sjangertrekk og det som gjør Forza til Forza, står fram som en bunnsolid opplevelse, fortalte vår anmelder.

Pris på Xbox 360 nå: 225 kroner

Pris på Xbox One nå: 269 kroner

Assassin’s Creed II

Plattform: Xbox 360

Assassin's Creed II.

I renessansens Italia trer du inn i rollen som kjekkasen Ezio Auditore. Da Ezios familie blir henrettet bestemmer han seg for å søke hevn, men havner midt oppi den langvarige krigen mellom snikmorderne og tempelridderne.

– Assassin’s Creed II er alt det Assassin’s Creed ikke var. Alt som hindret forgjengeren i å bli det storspillet det var tenkt å være, har blitt rettet opp, og forbedret. Nye elementer har blitt puttet inn, og resultatet er ikke bare et bedre spill, det er en egen verden å gå seg tapt i, skrøt vår anmelder.

Pris på Xbox 360 nå: 21 kroner

Tales from the Borderlands

Plattform: PlayStation 3, PlayStation 4 og Xbox One

Tales From the Borderlands.
Telltale

Tales from the Borderlands er et eventyrspill som blander Borderlands-spillenes helsprø humor med Telltale-spillenes fortellerteknikk. Du spiller som kjeltringene Rhys og Fiona, som på jakt etter gull og grønne skoger må navigere enn farefull ferd på planeten Pandora.

– Tales from the Borderlands er et spill man absolutt må sjekke ut hvis man liker god humor. Av alt det spillet byr på er det nemlig god, gammeldags moro som rager høyest, og spillets fandenivoldske innstilling gjør at det meste er lov å tøyse med, sa vår anmelder.

Pris på PlayStation 3 og PlayStation 4 nå: 68 kroner

Pris på Xbox One nå: 100 kroner

Pris på Xbox 360 nå: 99 kroner

Enda er det mer å velge mellom

Selvfølgelig er det et hav av andre spill og velge mellom, og flere av de nevnte spillene over har diverse pakker med tilleggsinnhold som også er på tibud.

Blant tilbudsspillene på de ulike konsollene er Watch Dogs, L.A. Noire, Diablo III: Reaper of Souls, Injustice: Gods Among Us, Grand Theft Auto V, Need for Speed: Most Wanted og mange flere. Dersom du mener vi har glemt et av dine favorittspill kan du selvfølgelig tipse andre lesere om det i kommentarfeltet nedenfor.

Tilbudene fra Xbox varer frem til 30. november, mens PlayStation holder sitt salg gående til 1. desember.

Siste fra forsiden