Krigen er over for Warhammer Online

Nettrollespillet legges ned etter fem år.

Den 18. desember i år stenges serverne til nettrollespillet Warhammer Online: Age of Reckoning for godt. Da går nemlig lisensavtalen Mythic Entertainment har med Warhammer-eieren Games Workshop ut, og det ser ikke ut til å være interesse for å fornye den.

Beskjeden om stengningen kommer i en kortfattet oppdatering på spillets nettsted, der Mythic også bruker anledningen til å takke alle spillerne for deres dedikasjon og støtte i løpet av de fem årene spillet har vært i drift. De sier ikke noe om hvordan spillets avvikling eventuelt skal markeres i spillet, men om det ikke skjer noe fra offisielt hold er sjansene store for at de gjenværende spillerne organiserer en slags minnestund.

– Games Workshop har kultivert en franchise i verdensklasse. Vi var så heldige at vi fikk leke i deres univers i nesten et tiår, med fem storslagne år på nettet [spillet tok i tillegg tre år å utvikle – journ. anm]. Men, i likhet med alt annet, har kontrakten vår kommet til veis ende. Både Games Workshop og Mythic har blitt enige om å gå hver til sitt, på tross av hvor følelsesmessig vanskelig det er for oss å gi slipp på spillet, forteller produsent Carrie Gouskos i en liten refleksjon rundt nedleggelsen.

I anledning spillets nedleggelse kan du jo lese vårt originale førsteinntrykk fra spillet, som vi skrev da det kom ut i 2008.

Les også: Nytt Warhammer 40 000-MMO er på vei

Siste fra forsiden