Krigshelt skriver Battlefield 3-bok

Den tidligere spesialsoldaten Andy McNab bidrar til serien.

Forfatteren «Andy McNab» (pseudonym) ble kjendis i 1993, da han gav ut boken Bravo Two Zero om sine erfaringer som spesialsoldat for britiske SAS under første Gulfkrig. McNab og syv andre spesialsoldater var på oppdrag dypt inne i fiendtlig område, og alle unntatt én endte opp med å bli fanget eller drept.

Les også: Vi har prøvd Battlefield 3!

Siden den gang har krigsveteranen fått sitt eget TV-program, skrevet flere bøker og blitt en veletablert personlighet i Storbritannia. Nå kan EA melde at de har hyret hans ekspertise til et bokprosjekt basert på det kommende storspillet Battlefield 3. Ifølge en pressemelding skal McNab og medforfatteren Peter Grimsdale skrive en bok kalt Battlefield 3: The Russian.

Battlefield 3 ser ut til å bli svært realistisk.

Boken skal omhandle bakhistorien til en av spillets rollefigurer, Dima. Han er en russisk spesialsoldat og en av hovedpersonene. Battlefield 3: The Russian skal utgis samtidig som spillet, altså den 25. oktober i år.

McNab er også hyret inn som konsulent under utviklingen av spillet. Med mange års erfaring fra en av verdens mest respekterte militære spesialavdelinger har han god kjennskap til hvordan ekte soldater utfører oppdrag.

– Det er umulig for ett medie å fange alle følelsene og intensiteten i krig. Battlefield 3: The Russian-boken er et av vinduene til opplevelsen, spillet er et annet. De komplimenterer hverandre perfekt. Å jobbe med DICE har vært fantastisk, Battlefield 3 kommer til å overraske folk i høst. Historien, figurene, verdenen og den intense krigføringen utgjør til sammen en minneverdig opplevelse, sier McNab selv.

Battlefield 3 utgis altså den 25. oktober til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Siste fra forsiden