Kritikerrost drapgsgåte kommer endelig til PC

Danganronpa: Trigger Happy Havoc var blant våre favorittspill i 2014.

Spike Chunsoft

PlayStation Vita har hatt æren av å være vertskap for en rekke fabelaktige spill siden konsollens lansering i 2011. Av disse har Danganronpa-spillene helt klart vært blant de mest unike og spennende spillopplevelsene, og derfor er det en gledelig nyhet at det første spillet i serien, Danganronpa: Trigger Happy Havoc, nå er på vei til PC.

Forvent rettsaker ala Phoenix Wright.
Spike Chunsoft

Spillet, som er dels drapsgåte, dels eventyrspill og dels visuell novelle, handler om en gruppe ungdommer som sperres inne på en forlatt og hemmelighetsfull skole. Ved roret sitter en smågal og morderisk teddybjørn, og den eneste måten å slippe fra stedet i live, er ved å drepe en av dine medstudenter uten å bli oppdaget.

«Objection!».
Spike Chunsoft

Herfra utvikler opplevelsen seg til en stadig mer bisarr og dystopisk pek-og-klikk-lek, og vår anmelder var svært fornøyd med hvordan spillet tedde seg på PlayStation Vita:

– Resultatet er et brutalt, tidvis morsomt og, ikke minst, spennende eventyrspill i ånden til popkulturelle fenomener som SAW, Phoenix Wright og And Then There Were None. [...] når alt kommer til stykket er det historien, figurene og gåtene som driver Danganronpa, og disse er nokså fabelaktige i og for seg selv.

Flere av våre skribenter var heller ikke snaue da de beskrev spillet som et av de beste i 2014. Danganronpa: Trigger Happy Havoc kommer nå til Windows i februar 2016.

Vi har også skrytt stort av det mystiske eventyrspillet Oxenfree:
Du vet aldri helt hvor du har Oxenfree »

Omtrent slik er Danganronpa: Trigger Happy Havoc.

Siste fra forsiden