Kritikerrost mobilsuksess er på vei til konsoller

Det nydelig løpespillet kommer også til PC.

Frogmind Games

Etter å ha blitt lansert til en rekke mobilplattformer i 2013, blant annet Android, iOS og Windows Phone, er det kritikerroste spillet Badland på vei til en drøss av nye plattformer.

I spillet styrer du en slags boblefigur gjennom hindre. På veien plukker, Clony – som klumpen heter, opp forskjellige kladder som gjør Clony større eller mindre, skaper kloner eller stanser tiden. Badland har allerede en fantastisk atmosfærisk stil, både grafisk og audiovisuell. Med oppgradert grafikk til full HD, vil nok årets spillversjonen være enda penere.

Badland. Bildet er hentet fra mobilversjonen.

Vi anbefalte Badland i en mobilfeature i 2013. Den gang ble vi begeistret for den visuelle stilen, men syns kontrollene føles tunge og trenge, noe som ødela litt av opplevelsen. Utviklerne Frogmind skriver at kontrollene er oppdatert for å støtte analogspaken og triggerne, og at det visstnok føles veldig naturlig. Blant annet kan man nå fly baklengs, samt kontrollere farten til Clony. Så får vi se om det hjelper på kontrolleropplevelsen.

Mobilsuksess

Løpespillet har mottatt en rekke priser siden lanseringen, og PC- og konsollversjonen har fått den klengende tittelen Badland: Game of the Year Edition. Utviklerne skriver at spillet er fire ganger større enn mobilversjonen og vil inneholde totalt 200 brett, fordelt på 100 enspiller og resten i lokal samarbeidsmodus. Den lokale flerspilleren vil også inneholde flere dødskampbrett for opptil fire spillere. Totalt lover utviklerne over 15 timer med spilltid.

– Målet vårt med Badland var å utvikle et spill med konsollkvalitet for nettbrett. Den gang var vi bare et lag bestående av to personer med for få ressurser til å entre konsollmarkedet, men vi har alltid håpet å få Badland til konsoll, skriver Teemu Mäki-Partola, operasjonsdirektør i Frogmind.

Badland. Bildet er hentet fra mobilversjonen.

Med over 20 millioner spillere, har Badland vært en suksess på mobilplattformen, noe som har hjulpet utviklerne med å få spillet over til nye plattformer.

Når de først skal gå til konsoll og PC, gjør de det skikkelig. Med PlayStation Vita, PlayStation 3 og 4, Xbox One, Wii U, Windows, OS X og Linux, burde det dekke de fleste spillere enten de spiller på PC eller konsoll. Spillet har planlagt lansering i løpet av våren.

Annonseringstrailer

Siste fra forsiden