Kroken på døren for PopCap Dublin

Peggle-skaperns irske divisjon stenges ned for å kutte kostnader.

Ifølge Edge har PopCaps Dublin-studio blitt stengt ned. Nyheten begynte først å svirre tidligere i dag etter at et par av PopCaps medarbeidere tvitret om situasjonen.

Nyheten kommer ikke overraskende – allerede forrige måned ble det varslet om at Dublin-avdelingen var under til vurdering. PopCap ønsket å finne ut om de kunne gjøre kontoret profitabelt da de forrige måned meldte om at de måtte si opp om lag 50 ansatte fra den nordamerikanske stabben.

– Konsulteringsperioden i Irland er nå ferdig, og etter å ha snakket ut med en representativ for de ansatte har PopCap-lederne bestemt seg for å stenge ned Dublin-kontorene, sier PopCap i en uttalelse til Edge.

– Det er 96 personer som påvirkes av denne avgjørelsen. PopCap har stilt med overgangsmuligheter, og mange av de ansatte har fått tilbud i andre deler av PopCap, EA eller nye jobbmuligheter sammen med teknologipartnere i Irland.

Uttalelsen påpeker videre at studioet vokser internasjonalt, og at de fortsetter med å ansette folk for å jobbe på nye spill.

PopCap har også nylig annonsert at Plants vs. Zombies 2 er under utvikling og skal slippes i løpet av neste vår, så de har helt klart noen jern i ilden.

Les også: PopCap må la 50 ansatte gå Les også: Plants vs. Zombies 2 annonsert

Siste fra forsiden