Kronerulling for mørkt pek-og-klikk-eventyr

Polsk utvikler ber om økonomisk støtte for Tormentum: Dark Sorrow.

Det gufne pek-og-klikk-eventyret Tormentum: Dark Sorrow, fra OhNoo Studio, er nå å finne på folkefinansieringssiden Indiegogo. Kampanjen, som begynte for litt over to uker siden, har nådd nesten en tredjedel av målet på omtrent 55 000 kroner, og er på god vei mot å bli finansiert før fristen utløper 1. august.

Mens både backere og utviklere venter i spenning kommer stadig mer informasjon om hva spillere kan forvente seg fra OhNoos nyeste prosjekt.

Surrealistisk inspirasjon

I Tormentum tar spillere kontroll over en mystisk person som befinner seg på grensen mellom drømmer og mareritt. Han vet ikke hvem han er eller hvor han kom fra, og han må legge ut på en lang reise for å avdekke sannheten.

Premisset høres kanskje kjent ut, men ifølge skaperne er det mye mer som skjuler seg i Tormentums dystre fortelling. Likevel er det i spillets design og kunst at OhNoo ønsker å skille seg ut fra andre lignende spill.

Tormentums drømmelignende stemning er nemlig inspirert av flere malere, blant annet H.R. Giger som designet Dark Seed-spillene. Den surrealistiske inspirasjonen gjenspeiles i spillets unike, håndtegnede verdener som spillere reiser gjennom på leting etter svar.

Valg påvirker handlingen

Underveis byr spillet på utallige hindringer og puslespill i form av dødelige feller, låste dører og mystiske personer. Bare med bruk av logikk og diverse gjenstander kan spillere komme seg videre ved å løse Tormentums mange gåter. I løpet av reisen blir spillere også stilt overfor moralske valg som påvirker handlingen og hvordan historien slutter.

Flere eksempler på spillets illustrasjoner finnes på Indiegogo-siden, og en spillbar demo vil snart gi en smakebit av hva Tormentum har å by på. Skaperne håper at demoen vil føre til økt giverglede fra potensielle backere slik at de kommer et skritt nærmere den noe beskjedne målsummen.

Med kun tre ansatte har nemlig ikke OhNoo Studio store utgifter, og utviklingen av Tormentum er allerede godt i gang. Det uavhengige studioet fra Polen ble stiftet i 2013 og har tidligere gitt ut den interaktive fortellingen Amelia and Terror of the Night.

Tormentum: Dark Sorrow, som kommer til Windows, iOS og Android, er også på Steam Greenlight nå.

Variasjonen i grøsserspill har aldri vært bedre. Her er historien om sjangerens utvikling fra 80-tallet til i dag »

Trailer for spillet.

Siste fra forsiden