Kultklassiker i leire kan gjenoppstå

Hjernene bak The Neverhood prøver å få gjenutgitt spillet til smarttelefoner.

Vi har sett mange spill med et kreativt visuelt uttrykk gjennom TV-spillenes historie. Bare de siste årene har vi fått gleden av å oppleve unike stilretninger i spill som Limbo, Kirby's Epic Yarn og det mer uformelle Sissy's Magical Ponycorn Adventure. Et av de mest utradisjonelle, eller kanskje heller ultratradisjonelle, må vi likevel 15 år tilbake i tid for å finne.

Les også: Vår anmeldelse av Limbo

Les også: Vår anmeldelse av Kirby's Epic Yarn

The Neverhood er et eventyrspill som kom ut i 1996. Det gjorde seg blant annet bemerket med kløktige gåter og et strålende lydspor. Det som vakte mest oppsikt var likevel at hele spillet er modellert og animert i plastelina. Den noe snedig proporsjonerte hovedpersonen Klaymen trasket gjennom omgivelser man aldri hadde sett maken til i spill.

Det er jo en artig stil.

Med årene har spillet blitt en kultklassiker, og et fast innslag i mimrekassa når nittitallets eventyrspill skal få en gjennomgang. Det solgte forholdsvis dårlig, og har ikke vært nyutgitt tidligere, med mindre man regner med en bastardisert PlayStation-versjon kalt Skullmonkeys.

Ifølge Joystiq skal de opprinnelige utviklerne, Bazinga Studios, nå være i forhandlinger om å gi ut spillet på nytt til smarttelefoner. Det nevnes ingenting om hvorvidt de har planer om å røre det faktiske spillet eller ikke.

Det er sannsynligvis utgiverne Dreamworks Studios som står på bakbeina, og det er ikke sikkert at de trenger det. Andre eventyrklassikere som Monkey Island, Beneath a Steel Sky og Broken Sword har opplevd en ny vår etter at de ble pusset opp til et mer bærbart format.

Siste fra forsiden