Kultspillet The Neverhood får åndelig oppfølger

Gjengen bak spillet jobber med et nytt absurd leireeventyr.

De fleste fikk nok med seg LucasArts klassiske pek-og-klikk-spill på nittitallet, men de mest iherdige eventyrspillerne erindrer kanskje også en halvskjult perle kalt The Neverhood.

Det DreamWorks Interactive-produserte spillet fikk mye oppmerksomhet for sin leiranimasjon og absurde humor, men solgte bare så som så. Nå minnes det ofte som en kuriositet.

Nytt spill, samme stil

Ifølge The Neverhoods offisielle Facebook-side (via Polygon) jobber nå gjengen bak pek-og-klikk-eventyret med en åndelig oppfølger i samme stil. Skaper Doug TenNapel har krafset med seg animatørene fra gamledager, og har funnet frem leirekassa igjen. Med seg på laget har de også komponist Terry Scott Taylor som sto bak musikken i kultklassikeren fra nittitallet.

Protagonist Klaymen og en dukke av dynamitt.

Dette nye prosjektet kommer ikke til å inneholde noen av figurene eller plassene fra det opprinnelige spillet. Grunnen til dette er svært enkel; utgiveren DreamWorks Interactive og EA sitter på rettighetene.

– I gamledager trengte vi over en million dollar for å lage det første Neverhood-spillet, og utgivere bevilget penger mot at de fikk eierskap over figurene. Jeg gjorde det med Earthworm Jim og Neverhood, så jeg eier ingen av disse figurene eller verdenene. Det var det jeg måtte ofre for å få lage spillene, forteller TenPal på Facebook.

Animasjonsveteranen virker dog ikke å være tung til sinns av den grunn.

– Om det var opp til meg hadde jeg laget 800 Earthworm Jim- og Neverhood-oppfølgere. Men det er ikke opp til meg. For å være helt ærlig er det mye enklere og mye mer gøy å lage noe nytt, skriver han.

Foreløpig vet vi så og si ingenting om dette leireeventyret, bortsett fra at planen er å slippe det til Windows og Mac.

Les om Double Fines Kickstarter-spillBroken Sword-gjengen gjenoppliver også serien sin

Siste fra forsiden