Blogg

Lag legospill av dette!

Forslag til hva Traveller's Tales kan gjøre med neste legospill

Traveller's Tales har gjort stor suksess de siste årene med sine dataspill basert på Lego-versjonene av kjente popkulturelle fenomener. Alt fra Star Wars og Indiana Jones til superheltene i DC Comics tegneserieunivers har fått Lego-behandlingen. I tillegg er Lego Lords of the Rings for tiden under utvikling, samt Lego City Undercover som har fått mange sammenligninger med Grand Theft Auto-serien. Spørsmålet er hva Traveller's Tales skal gjøre etter at de store filmseriene er oppbrukt. Jeg har dermed tatt meg friheten til å komme med et par forslag til hva som kan legofiseres. Hvis man bare graver litt kan man finne mye rart det kan lages Lego-spill av.

James Bond, den klossete spion

Traveller's Tales har bevist at de kan hente ikoniske scener fra store filmserier og gjøre dem om til spennende nivåer og scenarier. Spør du meg finnes det ingen større filmserie, med mer ikoniske scener enn James Bond-filmene.

Med hele 23 filmer å velge mellom er det mange velkjente scener å hente inspirasjon fra. Bond har gjort alt fra å ake ned et fjell i et kontrabassetui til å hoppe i strikk fra en demning. Slå dette sammen med kule slåsskamper, storslåtte skytescener og raske biljakter, og du har nok innhold til å bygge opptil flere James Bond-baserte legospill. Bond er en figur som passer godt inn i legospillenes standardformel, og de teknologiske dingsene må selvsagt bli en sentral del av spillet. Lego James Bond ville også vært et fint avbrekk fra alle skytespillene basert på figuren. Potensielt kan det lages opptil seks Lego James Bond-spill, ett for hver skuespiller som har spilt Agent 007.

Det eneste problemet er det faktum at Activision fortsatt eier rettighetene til dataspill basert på James Bond. Disse rettighetene er de tydeligvis ikke spesielt villige til å gi slipp på, men 007 Legends lover å være en samling av Bonds beste øyeblikk.

Gå tappert dit ingen legomann har gått før

Vi har allerede sett Traveller's Tales gjøre seks Star Wars-filmer om til tre morsomme og suksessrike dataspill. Tenk da hva de kan gjøre med Star Trek, et popkulturelt fenomen som strekker seg over seks TV-serier og elleve filmer. Riktignok har ikke Star Trek like mange store slåsscener og romkamper som Star Wars, men det er likevel nok ikoniske scener og scenarier til å skape et spennende eventyrspill.

Med Lego Star Trek er et mulig for utvikleren å skape spill som ikke fokuserer på slåssing og store actionscener. Gene Roddenberrys sci-fi-serie har alltid primært handlet om utforskning av ukjente steder og møter med nye raser og vesener. Et pek-og-klikk-spill av den gamle sorten ville nok passe godt til Star Trek-formelen. Traveller's Tales klarte å klemme mye god humor ut av en gravalvorlig Batman, og selv om Star Trek går for å være en alvorlig sci-fi-serie er det også mange morsomme øyeblikk å finne.

Så lenge dette potensielle spillet inkluderer med slåsskampen mellom kaptein Kirk og Gorn-monsteret er jeg fornøyd.

Lego Sim City - bygg din egen legoby

Noen av de morsomste stundene jeg hadde med de danske lekeklossene var da jeg og vennene mine satte oss ned og bygget vår egen by ut av Lego. Vi hadde store, flate Lego-fliser til å bygge vei med, og alle stod fritt til å skape en bydel så enkel eller komplisert vi ønsket. Resultatet ble som regel et mangefarget mareritt, der en politistasjon med helikopterplass lå side om side med slott hentet fra gotiske skrekkfilmer. Likevel var det enormt moro, da vi fikk mulighet til å uttrykke oss akkurat slik vi ville, og lage den mest bisarre byen tenkelig.

Maxis og EA er allerede kongene av bysimulator-sjangeren, og Sim City-spillene har overlevd helt siden 1989, med en ny oppfølger planlagt i 2013. Selv om Sim City-serien fokuserer på å bygge og administrere en by, kan jeg gjerne tenke meg en bysimulator som fjerner administrasjons-biten og fokuserer rent på det å bygge en by på en kreativ måte. Tenk Minecraft sin «Creative mode», bare i et større omfang. Det burde også være mulig å kunne modifisere og ombygge allerede eksisterende legomodeller slik at man kan lage akkurat den byen man vil. For å utvide spillbarheten kan man få ulike oppgaver og utfordringer man må gjennomføre, for eksempel å bygge et spesielt type hus med en viss type legokloss.

Avengers Assemble!

Nå som legoversjonen av Batman har slått seg sammen med resten av Justice League burde det være mulig å få stablet på beina en legoversjon av Marvels populære superlag. Det finnes allerede byggesett med både X-Men og Avengers i butikkene, og med Lego Batman 2 på toppen av salgslistene skal vi ikke se bort fra at Avengers vil gjenoppstå som fargerike legoklosser.

Jeg kan umulig være den eneste som vil se denne scenen gjenskapt i Lego

Uansett hva Traveller's Tales tar til seg etter Lego City Undercover og Lego Lord of the Rings vil nok resultatet bli både visuelt spennende og morsomt å spille. Det er mange spennende popkulturelle fenomen å ta av, og jeg håper vi får se nye legospill som bryter grensene og prøver ut nye sjangere.

Siste fra forsiden