Lager spill om sin bortgåtte sønn

Skal vise hvordan det er å leve med døden i huset.

Ryan Green

That Dragon, Cancer er et spill fra Ryan og Amy Green, et amerikansk ektepar som opplevde at sønnen deres, Joel, ble diagnosert med kreft i løpet av sitt andre leveår. Selv om legene mente Joel ville dø innen han var tre, klarte han å klore seg fast til livet helt til han var fem.

Mor og barn.

Spillet ble opprinnelig påbegynt mens Joel var i live, og handler om hvordan det var å leve med et kreftsykt barn.

– Vi skapte That Dragon, Cancer for å fortelle historien om vår sønn Joel og hans fire år lange kamp mot kreften. Vårt ønske er å skape et eventyr som er poetisk, lekent, fullt av fantasi og håp. Det er slik vi ønsker å ære ham og hans minne, sier foreldrene.

Utforsk familiens minner

Konseptbilde.

Spillerne får utforske fem fysiske miljøer, og oppleve familiens minner og tanker. Det fungerer som et tredimensjonalt pek-og-klikk-eventyr, men målet er ikke å løse problemer. Selv om spillet kan være en følelsesmessig påkjenning går tilbakemeldingene de har fått på at det beriker livene til de som spiller det.

Nå håper de å samle inn et budsjett via folkefinansiering på Kickstarter. De har brukt familiens sparepenger på utviklingen til nå, men sier de trenger mer penger for å fullføre prosjektet. I tillegg til Kickstarter støttes de av Indie Fund.

Spillet skal lanseres for Windows, MacOS og Android-konsollen Ouya.

That Dragon, Cancer er ikke det eneste spillet som tar for seg et vanskelig tema. Vi har for eksempel også Papo & Yo, som handler om hvordan det er å være barn når den viktigste omsorgspersonen din har alvorlige rusproblemer.

Siste fra forsiden