Xbox 360 til 2015?

Langt liv for konsollen

Det blir neppe en ny konsoll fra Microsoft med det første.

Den originale Xbox-konsollen levde i under fem år etter sin fødsel i november 2001. Microsoft forventer at etterkommeren vil sparke langt hardere i fra seg.

Spillsjef i selskapet, Shane Kim, forventer nemlig at Xbox 360 vil leve lenge – ja, helt til 2015. Det betyr et konsollliv på ti år.

Kanskje ikke så rart, med tanke på at konsollen faktisk selger ganske bra. I tillegg har man annonsert en rekke nyheter til 360 under E3, slik som et bevegelsesfølsomt kontrollsystem.

– Vi er sikre på at Xbox 360 har en tiårssyklus, og Project Natal (bevegelsessensorer) er en stor nyvinning i så måte. Det handler om å bryte ned barrierer som gjør at folk ikke spiller, sier Kim til Venturebeat.

Tiårssyklusen er den samme Sony har for sine PlayStation-maskiner. Den originale PlayStation fikk produksjonsstopp etter elleve år, mens PlayStation 2 blir ni år senere i 2009.

Det er bare en uke siden man annonserte at Xbox 360 har passert 30 millioner solgte konsoller. Hovedrival PlayStation 3 har solgt ca. 22,7 millioner, mens Wii har solgt 50 millioner konsoller.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden