Last ned Halo-forgjengerne gratis

Aleph One byr på forbedrede utgaver av Bungies Marathon-serie

Før Bungie laget Halo var de primært kjent for strategispillene i Myth-serien og skytespillserien Marathon. Sistnevnte deler visse elementer fra Halo-spillene, og Halo-serien er full av referanser til Marathon-universet.

Etter at Marathon-spillenes kildekode ble lagt ut på nettet har en gruppe utviklere jobbet med å forbedre motoren og spillene. Prosjektet deres heter Aleph One, og de har implementert «shadere» med OpenGL, både ordinær flerspiller og samarbeidsspill over nettet, moderne musekontroll («mouse look»), støtte for håndkontroller og innebygd støtte for modifikasjoner.

Nå har folkene bak prosjektet lagt ut forbedrede versjoner av Marathon, Marathon 2: Durandal og Marathon Infinity.

Det første Marathon-spillet har fått et mer moderne grensesnitt, samt grafikk i høyere oppløsning og en rekke forbedringer i nivådesign. Marathon 2: Durandal har fått oppdatert grafikk fra Xbox Live Arcade-versjonen. Marathon Infinity har også fått oppdatert grafikk.

Alle spillene kan lastes ned gratis fra Aleph One-nettstedet. Det finnes forøvrig også en gratis versjon av Marathon for iOS, som Lars Devold testet for noen måneder siden.

Siste fra forsiden