League of Legends deler Europa

Og Norge havner i øst.

League of Legends er et populært flerspillerspill inspirert av Warcraft 3-modifikasjonen Defense of the Ancients (DotA).

Her må rivaliserende lag kjempe mot hverandre på fantasifulle slagmarker. Spillet inkluderer både rollespill- og strategielementer. Handlingen foregår i fantasiriket Valoran, hvor man har blitt lei konvensjonelle kriger og heller avgjør alle disputter bak de lukkede dørene til Krigsinstituttet. Her får en håndfull helter kjempe mot hverandre, og vinneren får herske over riket.

Spillet har faktisk blitt så populære at de europeiske serverne ikke takler presset, og utviklerne har derfor bestemt seg for en radikal løsning. De vil nemlig dele Europa i to deler, og hvilken del du får være med i er avhengig av hvilket land du bor i.

Det nye Europakartet.

De to nye regionene blir Europe West og Europe Nordic-East. Det betyr at Norge, sammen med våre nordiske naboland, slås sammen med Øst-Europa.

Dette har naturligvis fått reaksjoner. Mange spillergrupperinger og vennskap går på tvers av landegrensene, og selv om hver spiller får mulighet til å bytte over til en annen region én gang, blir mange i praksis tvunget til å velge mellom ulike onlinevenner.

Mange nordiske spillere mener også at de heller burde vært i den vestlige delen, ettersom de vanligvis snakker godt engelsk og tradisjonelt har en større kulturell tilknytning til landene vest i Europa.

Overføringen til den nye serverordningen vil uansett føre til mye nedetid i tiden som kommer. Du kan lese fyldig informasjon om utviklernes Europaplaner i et FAQ-dokument.

Siste fra forsiden