League of Legends er årets mest spilte spill

Danker ut World of Warcraft og Minecraft i ny undersøkelse.

De siste par årene har gratisspillet League of Legends bygd seg opp en hengiven og massiv spillerbase. I fjor meldte vi om at spillet hadde hele 32 millioner registrerte spillere og 4,2 millioner aktive spillere hver eneste dag. Nå kan utvikleren Riot Games skryte på seg nok en milepæl.

I følge en rapport utarbeidet av DFC Intelligence i samarbeid med Xfire (via Gamespot) er League of Legends det spillet som ble mest spilt i perioden fra 1. juli 2011 til 30. juni 2012. Tallene tar bakgrunn i den populære sosiale netttjenesten Xfire’s mannsterke brukerbase på 21 millioner, og viser at spillet ble spilt oppunder 1,3 milliarder timer mellom alle brukerne i den aktuelle tidsperioden. Det er dog viktig å påpeke at listen ikke inkluderer asiatiske brukere, noe som utgjør en stor del av verdens spillpublikum.

Kaos i League of Legends.

Listens andreplass går til mastodonten World of Warcraft med omlag 622 millioner spilte timer samlet sett, mens Minecraft imponerer med nesten 372 millioner timer. Nylanserte Diablo III finner vi et stykke lenger ned på listen, på tiendeplass, noe som ikke er så rart da spillet er knapt 2 måneder gammelt.

Lederen for DFC Intelligence, David Cole, har dette å si om gratisspillets suksess:

– Faktumet at nettspill som League of Legends har blitt spilt i over 1 milliard timer på ett år er ganske enkelt utrolig, og vitner om et fundamentalt skifte innad i industrien. For å sammenligne slapp Bungie nettopp nyheten om at Halo-serien har nådd to milliarder spilletid totalt, men det var i en periode på sju år, fortalte Cole.

En helt egen sjanger

League of Legends er basert på en Warcraft III: Reign of Chaos-modifikasjon fra midten av 2000-tallet kalt Defense of the Ancients, eller DotA på folkemunne. Kartet kan sies å ha startet sin helt egen sjanger som nå ofte omtales som MOBA, eller «multiplayer online battle arena».

Spillets popularitet har ikke gått upåaktet hen for konkurrentene. Half-Life studioet Valve jobber for tiden med å ferdigstille sin oppfølger til det opprinnelige DotA-kartet kalt Dota 2, Heroes of Newerth lever fortsatt i beste velgående, og Warner gjør en liten vri på sjangeren med Ringenes Herre-spillet Guardians of Middle-earth i høst.

Tipper Ryze sliter litt her.

League of Legends ble skapt av utviklerstudioet Riot Games som blant annet hadde med et par ringrever fra det originale DotA-kartet på laget. Spillet er helt gratis å spille, og tjener i stedet inn penger ved salg av helter og kosmetiske kostymer. Det er dog kun kostymene som ikke kan anskaffes uten å måtte dra bankkortet. Spillet oppdateres hyppig med nye helter og kostymer.

Les også: Enorm vekst for League of Legends Les også: Bytt League of Legends-passord!

Siste fra forsiden