League of Legends-gjengen vil belønne god oppførsel

Riot Games innfører æresystem.

Alle som har pludret litt med MOBA-sjangeren vet at alt ikke bare er fryd og gammen når det kommer til å forholde seg til andre spillere. Anklager om juks, nybegynnernykker og homofobe og rasistiske bemerkninger hagler i annenhver kamp, og gjør det hele litt mindre trivelig enn det burde være.

Riot Games, gjengen bak massivt populære Legue of Legends, ønsker nå å prøve ut noe nytt for å få bukt med skittkastingen, og innfører et æresystem i en kommende oppdatering. Tanken er å la spillerne gi hverandre positiv vurdering i kampene, noe som ifølge Riots Lyte forhåpentligvis vil fungere knirkefritt.

«Tribunal»-systemet.

– Vi har sett mye på forskning på konsepter i psykologi slik som positiv forsterkning, og hvordan det kan forbedre oppførsel, og vi har også funnet ut at noen av de mest meningsfulle og minneverdige øyeblikkene i League of Legends kommer fra den positive interaksjonen spillerne har med hverandre, skriver Lyte på diskusjonsforumet.

Stort mer er ikke kjent om systemet enda, og Lyte ville ikke snakke om hva slags belønninger utvikleren satser på å tilby.

Dette er ikke det første tiltaket Riot har sveivet i gang for å gjøre League of Legends til et mer hyggelig spill. Tidligere har utvikleren innført «Tribunal»-systemet, der spillerne dømmer hverandre basert på samtalelogger.

Belønninger vanker også i League of Legends-turneringen vi planlegger i høst. Den 15. oktober skal landets beste tevle i det populære spillet. Om man tror man har noe å stille med er det fremdeles mulighet for å melde seg på via turneringssidene.

Les også: League of Legends er årets mest spilte spill Les også: Enorm vekst for League of Legends

Siste fra forsiden