Left 4 Dead-skaperne fornøyd med THQ-auksjon

Skytespillet Evolve har fått et godt hjem.

Da THQs viktigste eiendeler ble solgt på auksjon i forrige uke, ble mange overrasket over at Take-Two, selskapet som eier både Rockstar og 2K Games, betalte hele 11 millioner dollar (altså litt over 60 millioner kroner) for rettighetene til spillprosjektet Evolve. Dette er et spill som ikke har blitt annonsert enda, og det eneste vi vet er at det skal være et førstepersons skytespill.

Til sammenligning ble rettighetene til South Park-rollespillet solgt for 3,3 millioner dollar, mens rettighetene til det etterlengtede skytespillet Metro 2033 gikk for 5,9 millioner dollar. At Take-Two betalte så mye som 11 millioner dollar for et ikke-annonsert spill i en helt ny serie tyder på at de har stor tro på prosjektet.

Evolve er under utvikling hos uavhengige selskapet Turtle Rock Studios, som sto bak Left 4 Dead sammen med Valve. De er fornøyd med hvordan auksjonen gikk for Evolve-prosjektet:

– Fra vårt perspektiv kom vi ut av situasjonen i en fantastisk posisjon. Vi synes det er kjempespennende å gå videre med 2K, sier selskapets grunnlegger, Phil Robb, til nettstedet VentureBeat.

Nytt samarbeidsspill fra Turtle Rock?

Robb er imidlertid ikke spesielt glad for hvordan det hele endte for THQ.

– Vi synes selvfølgelig det er trist at THQ ble oppløst. Vi hadde et fabelaktig samarbeid med dem. Uansett hvem vi endte opp med håpet vi at THQ skulle komme ut av dette intakt og få en sjanse til å snu situasjonen rundt, sier han.

På forumet Neogaf har det forøvrig dukket opp noen skisser som skal være konseptbilder fra Evolve. I disse bildene ser vi tre soldater kjempe mot det som later til å være enorme, muterte insekter.

Evolve var ikke det eneste ikke-annonserte prosjektet som ble auksjonert bort. I forbindelse med at Ubisoft snappet opp utviklerstudioet THQ Montreal for fattige 2,5 millioner dollar fikk de med seg spillene 1666 og Underdog på kjøpet. Hva som skjer med disse prosjektene er imidlertid ikke kjent.

Les mer: Ataris amerikadivisjon slår seg konkurs
Les også: Anmeldelse: Left 4 Dead

Siste fra forsiden