LEGO-figurene inntar Midgard

Denne gangen har de klossete figurene lært seg å snakke.

Ringenes Herre-franchisen er virkelig i vinden om dagen. Onsdag morgen avslørte Monolith Productions sitt DotA-aktige spill basert på det massive universet, og nå har Traveller's Tales fortalt at de jobber med en LEGO-adaptasjon av den populære bok- og filmserien.

LEGO The Lord of The Rings vil først og fremst basere seg på handlingen i filmtrilogien av Peter Jackson, skrives det i en pressemelding fra Warner Games, som også forteller at spillet vil lanseres på omtrent alt som er å finne av plattformer allerede til høsten.

Heltene i kjent positur, men nytt format.

– Vi har tatt det fansen av Ringenes Herre-filmene kjenner til og elsker, og kombinert dette med den lekne LEGO-stilen for å skape en historie og spillmekanikker tilgjengelig for spillere i alle aldre, sier Tom Stone, administrerende direktør hos Traveller’s Tales.

I tillegg til det vi allerede vet om LEGO-spillene, kan vi med andre ord forvente oss en familievennlig og lettbeint spillversjon av J.R.R. Tolkiens dystre historie.

Ved siden av pressemeldingen får vi også en trailer som viste den legendariske «You Shall Not Pass»-sekvensen fra den aller første filmen. Ved siden av Sean Bean i klossete format og en aldri så liten dose av LEGO-spillenes sedvanlige humor, hører vi også at figurene snakker. Samtlige av Traveller’s Tales tidligere LEGO-adaptasjoner har bestått av figurer stumme som gravstøtter.

Kan dette være et tegn på at utviklerstudioet ønsker å ta spillene i en helt ny retning? Med E3 rett rundt hjørnet er det ikke sikkert vi trenger å vente så lenge før vi finner ut.

LEGO Lord of the Rings kommer i salg høsten 2012, for PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS, 3DS og Vita.

Les også: Anmeldelse av LEGO Harry Potter Years 5-7
Les også: Nettkrig i Ringenes Herre-universet

Siste fra forsiden