Lego Universe legges ned

Det massive flerspillerspillet tiltrakk ikke nok spillere.

En av ulempene med massive flerspillerspill er at om du liker et upopulært spill, lever du ofte på lånt tid. For før eller siden vil spillets bakmenn vanligvis komme frem til at nok er nok, og det er på tide å stenge sjappa.

Nå skjer dette med Lego Universe, det massive flerspillerspillet satt til en fargerik klosseverden basert på Danmarks kanskje mest kjente eksportartikkel.

I en kunngjøring på spillets offisielle nettsted skrives følgende:

De kan i alle fall ikke skylde på pirater denne gangen.

– Vi er veldig lei for å måtte meddele at Lego Universe vil stenge 31. januar 2012. Dette var et vanskelig valg å ta, men dessverre klarte spillet ikke å tiltrekke seg nok spillere til at det lønnet seg å drive det videre.

Som seg hør og bør ved slike anledninger blir spillerne som faktisk tok sjansen på spillet takket:

– Vi er takknemlige for å ha hatt muligheten til å dele dette eventyret med et fantastisk spillmiljø. Vi håper at dere vil fortsette å kose dere med Lego Universe i de siste månedene. Som en siste takk vil alle som har et betalt abonnement 31. desember 2011 få den siste måneden gratis.

Lego Universe blir med andre ord et svært kortlivet MMO-spill. Det ble lansert for omtrent ett år siden, 26. oktober 2010. Tidligere i år prøvde man å tiltrekke seg nye kunder ved å gi ut en omfattende gratisversjon, men dette har tydeligvis ikke hjulpet tilstrekkelig.

Siste fra forsiden