Lekkert undervannseventyr fra Journey-veteraner

Vil konsolldebutere på PlayStation 4.

505 Games

Den unge indie-utvikleren Giant Squid består blant annet av to av utviklerne bak det magiske utforskningsspillet Journey, og nå har de annonsert sitt første spill.

Abzû skal være basert på en eldgammel og verdensomspennende skapelsesmyte, og navnet er hentet fra oldtidens Mesopotamia. Det er satt sammen av ordene Ab, som betyr hav, og Zû, som betyr visdom.

Utforsk havbunnen

Handlingen foregår i undersjøiske landskaper fulle av liv, som du må utforske på jakt etter glemte hemmeligheter. Særlig mye mer vil ikke Giant Squid ut med på dette tidspunktet, og hvis Journey er noe å gå etter vil nok mystikk og undring spille en viktig rolle i Abzû.

Traileren, som debuterte på Sonys pressearrangement i natt, gir i alle fall inntrykk av at spillet blir en opplevelse litt utenom det vanlige.

Spillet vil gjøre sin konsolldebut på PlayStation 4, men det betyr ikke at det blir eksklusivt for plattformen. Hvilke andre systemer som får spillet har ikke utviklerne røpet enda.

Det er fortsatt en god stund til spillet kommer ut – ifølge Polygon er det ikke ventet før i 2016.

Utgiveren er 505 Games, som blant annet ga oss det flotte eventyret Brothers: A Tale of Two Sons fra Starbreeze og filmregissøren Josef Fares.

Siste fra forsiden