Lettkledd zombiemassakre

Suda 51s Lollipop Chainsaw er zombieunderholdning i popform.

Gouchi «Suda51» Suda og spillstudioet hans Grasshopper Manufacture har en del sprø spillprosjekter på samvittigheten. Den japanske spilldesigneren har en klar forkjærlighet for amerikansk populærkultur, og liker å parodiere trender og klisjéer i spillbransjen. Det har vi fått eksempler på i spill som Killer 7, No More Heroes og forrige måneds Shadows of the Damned.

Les også: Vår anmeldelse av Shadows of the Damned

Ganske spesielt.

Det ser ut til at rockestjernedesigneren har absolutt null tid å miste, for nå har han allerede annonsert sitt nyeste prosjekt: Lollipop Chainsaw. Også her samarbeider han med Silent Hill-komponisten Akira Yamaoka om lydsporet, slik som i Shadows of the Damned.

Ifølge 1up, som har oversatt en artikkel fra det japanske spillbladet Famitsu, skal det være snakk om en rimelig annerledes opplevelse. Her styrer vi high schoo-jenta Juliet Starling, som drar til den lokale skolen for å møte kjæresten på attenårsdagen sin. Han er ingen plass å finne, og hun blir i stedet møtt av at klassekameratene hennes har blitt gjort til zombier.

Dermed blir det gode muligheter for å knerte zombier over en lav lest. Juliets hovedvåpen er, som tittelen antyder, en motorsag. Hun er også en heiagjengleder, og vi loves flere triks som spiller på det. Suda skal angivelig ha ønsket å gi dette en popfølelse, og alt blod er følgelig erstattet med rosa lys. Spillet er angivelig rundt 70 prosent ferdig, og har fått utgiver til PlayStation 3 og Xbox 360 her i Europa. Det er likevel ikke kjent når det kommer.

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage et sprøtt actionskrekkspill satt i en skole. Et sted hvor klasserommene, korridorene og gymsalen plutselig forandres til noe helt annet. Jeg jobbet også med et spillkonsept sentrert rundt bruken av en motorsag som våpen, og så fort Juliet-figuren begynte å ta form så falt bitene på plass, sier Suda51 til Famitsu.

Lollipop Chainsaw har altså ingen utgivelsesdato, men kommer til PlayStation 3 og Xbox 360.

Siste fra forsiden