Lightning vender endelig tilbake til Steam

PC-avslutningen på Final Fantasy XIII-trilogien har latt vente på seg.

Square Enix

Nå har det gått litt over et år siden vi fikk beskjed om at Final Fantasy XIII-trilogien var på vei til PC, og selv om vi for lengst har fått hilse på originalspillet og oppfølgeren, XIII-2, har det tredje og avsluttende leddet i serien latt vente på seg.

Vel, nå er ventetiden snart over, for sent forrige uke kunne utvikler og utgiver Square Enix avsløre at Lightning Returns: Final Fantasy omsider har fått en lanseringsdato på PC. Den nye lanseringsdatoen er den 10. desember, og da får Windows-brukere forsøke seg på det vi kalte «en knallsterk avslutning» på Final Fantasy XIII-trilogien:

– Det er et stort, åpent og lekent spill, som viser at Square Enix har en stab full av smarte folk som er fulle av tidvis geniale ideer for hvordan man skal bygge opp et spill. Kampsystemet er i en klasse for seg, og puttet inn i ei åpen verden hvor du har tydelige motivasjoner for alt, er det lett å bli hekta.

Under stadig utvikling

Final Fantasy XIII var, til tross for blandet mottagelse blant fansen, en kommersiell suksess for rollespillgigantene hos Square Enix, og da var det selvfølgelig kort vei til diverse sidesprang. Disse kom i form av ikke bare ett, men hele to oppfølgerspill.

Hvert av de påfølgende spillene har gått flere skritt vekk fra det forrige, og med unntak av hovedpersoner og et tilsvarende visuelt preg, er det lite som forbinder Final Fantasy XIII og Lightning Returns. Førstnevnte er et alminnelig og lineært japansk rollespill, mens sistnevnte byr på en åpen verden, plattformsprang og mer aktive slåsskamper.

Vår anmelder har likt samtlige installasjoner i trilogien, og har disket opp med én nier og to åttere, i den rekkefølgen.

I mellomtiden har vi også prøvespilt det kommende Final Fantasy XV:
Final Fantasy slik du aldri har sett det før »

Trailer for PC-utgaven av Lightning Returns: Final Fantasy XIII.

Siste fra forsiden