Likte du sjøslagene i Assassin's Creed?

I så fall bør du ta en titt på det kommende sandkassespillet Naval Action.

Ukrainske Game Labs har to spennende spill på gang. Det første er Ultimate General: Gettysburg, som de håper vil revolusjonere strategisjangeren. Det andre er Naval Action, et flerspillersentrert sandkassespill der vi får rollen som kaptein på vår egen seilskute.

Dette er en kopi av USS Constitution.

Omfattende simuleringer

Spillet skal være svært realistisk, med autentiske skip som oppfører seg omtrent som virkelighetens versjoner. Utviklerne har implementert avanserte systemer for vind og fysikk som skal sikre at du må bruke hodet når du navigerer.

I kamp loves vi realistisk modellering av hver individuelle kanonkule, og en avansert skademodell der det de treffer avgjør hva slags skade de gjør. Kuler kan til og med sprette fortsette å gjøre skade lenge etter første treff. Skader og eventuelle reparasjoner vil påvirke hvordan skipet oppfører seg.

Vinden vil også spille en rolle her, spesielt når skipene er så nær hverandre at mannskapene kan skyte med håndholdte våpen. Vi loves et rikt arsenal, og utviklerne sier at alle de viktige typene maritime våpen blir med i spillet.

Lanseres i tre stadier

For øyeblikket er spillet kun fokusert på sjøkamp, men utviklerne planlegger å lansere det i tre forskjellige stadier. Etter at den første versjonen er ute vil utviklerne først fokusere på å legge inn oppgraderinger og andre elementer, før de til slutt legger inn selve sandkassemodusen. I denne kan spillerne drive handel, utforskning og krig om territorier.

HMS Surprise.

De har også fått mange henvendelser om enspiller, og ser ut til å holde døren åpen for en fremtidig enspillermodus.

Naval Action ble nylig godkjent for Steam via Greenlight, og Game Labs forklarer at det antakeligvis vil ta dem to-tre uker å gå gjennom formalitetene. Når disse er unnagjort vil de integrere Steam-plattformen i spillet, og utvide antallet testere. Dette vil så legge grunnlaget for en fremtidig «early access»-lansering.

Det er lenge siden vi har fått noen skikkelige seilskutespill, men Assassin's Creed 4: Black Flag hadde et stort fokus på sjøkamp, i tillegg til all snikingen.

Siste fra forsiden