Feature

Reisebrev: E3 2010, dag 2

Litt mat ble det også

Messegulvet har åpnet og storbybøndene er på plass.

LOS ANGELES (Gamer.no): Det eneste som er bedre enn Tusenfryd er skadefryd, og de mest aktive leserne har kanskje fått med seg at jeg koser meg skikkelig hver gang jeg får sjansen til å hovere ovenfor min reisevenn Øystein. I dag morges fikk jeg nok en anledning til å humre sleskt.

Square Enix-området på messa.

Vår kjære Øystein måtte nemlig stå opp i syvtiden for å rekke å dusje og røyke tobakk før Nintendo-pressekonferansen klokken ni. Jeg hadde derimot ingen avtaler før Sonys pressesamling klokka 12, noe som betød at jeg kunne sove godt ut etter gårdagens heftige Activision-arrangement.

Faktisk var det så godt å få seg noen ekstra timer på øyet at jeg tok meg selv i å raute refrenget til Lady Gagas tidløse klassiker Bad Romance og glise bredt i speilet der jeg barberte trynefjøla. Videre fulgte å sprette grasiøst bortover korridorene og nedover gata som en gaselle til Sony-arrangementet. På vei dit ble jeg hundset med av ikke færre enn to klaser med ekle barn, som tydeligvis fant stor glede i å tøyse med den ensomme hvitingen, og hadde jeg ikke vært sent ute så skulle jeg ha sparket barnebandene ute i havgapet på halv volley.

Men i stedet for å bli banket med batong for å ha utøvd særs dårlig impulskontroll så fikk jeg møte Øystein igjen, som selvsagt var langt mer sliten enn meg, noe jeg fant stor glede i. Deretter fulgte Sonys pressekonferanse, som alt i alt levde opp til forventingene. En busstur senere var vi visst plutselig ved messesenteret for vår første titt på den virkelige E3-messen, noe som selvsagt var befriende og spennende.

Det å dekke pressekonferanser for så å finne et sted med Internett for å skyve ut nyhetssaker på løpende bånd er nemlig ganske krevende og stressende greier, særlig når man befinner seg i en by med et råttent kollektivtilbud og få drosjer.

Første dag på messa

Min første avtale for dagen var en presentasjon av det kommende og særs tradisjonelle pek-og-klikk-spillet Gray Matter som utvikles i samarbeid med Gabriel Knight-skaperen Jane Jensen. Det vi fikk se gav definitivt mersmak for en stor tilhenger av både Gabriel Knight og sjangeren i sin helhet, og dere får selvsagt en omfattende sniktitt om en stund. Like fornøyelig var det kanskje ikke at arrangementet tok lengre tid enn estimert, noe som betød at jeg mistet et intervju med Jane Jensen selv og en presentasjon av Two Worlds 2.

Microsoft har blant annet et stort fokus på Kinect-mulighetene i Forza 3.

Heldigvis fikk jeg mast meg til et intervju i morgen med dobbelt så mye tildelt tid som i utgangspunktet. Øystein hadde for øvrig også nok å sette fingrene i, der han var på besøk hos EA og blant annet intervjuet Crytek-sjef Cevat Yerli). Og som om ikke det er nok så greide han jaggu å snike seg med på Nintendo TV også.

Etter at det var over kunne jeg flytte meg til presserommet for litt intensivjobbing til Øystein var ferdig med sine avtaler, noe som skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort. Der satt nemlig en digerhals fra Los Angeles Times og spyttet ut trendord i maskingeværtakt over telefonen. Det at han snakket abnormalt høyt og oppførte seg som ei regelrett klyse gjorde heller ikke saken noe enklere, og det var en prøvelse verdt en medalje å bevare besinnelsen i det kakofoniet den fyren liret av seg.

På jakt etter føde

Omsider kunne jeg likevel møte opp med Øystein igjen, og vi bestemte oss for at nå var det på tide å få i seg noe mat. Min følgesvenn hadde selvsagt greid å snike til seg noen smørbrød i løpet av dagen, der hvor jeg kun hadde spist litt grus, så vi begynte å spasere mot et av disse spiseriene. Problemet er i all hovedsak at det ikke er mye spennende å spise i området mellom messehallen og hotellet vårt, med mindre man elsker plastikktaco og ussel kinamat, så det var to fortvilte bønder i storbyen som trasket målrettet forover.

En morsom ting å merke seg er at mange av bilene her i byen her festkledt i anledning NBA-finalene som foregår mellom Los Angeles Lakers og Boston Celtics i disse tider. Dermed ser man en hel del flagg og saker festet på de merksnodigste plasser. Mest bemerkelsesverdig var likevel en fyr som passerte oss på vei mot middag, der han syklet på en to meter høy Lakers-dekorert sykkel. Dedikasjon!

Utenfor den store båsen til SCEA/PlayStation.

Matjakten vår endte for øvrig særs dårlig, og vi så oss nødt til å sjekke ut en sliten pizzeria rett i nærheten av hotellet. Klientellet bestod for det meste av høylydte basketfans som fulgte med på dagens avsnitt av basketballfinalen, men det hindret oss ikke fra å bestille oss en håndfull digre pizzastykker hver.

Dessverre var jeg teit nok til å tro at «iced tea» var noe annet enn akkurat det, iskald te, noe som førte at jeg bestilte meg en mugge av det som smakte råttent vann. Maten gled likevel ned, og stappmette kunne vi omsider forlate det støyfylte lokalet for å få gjort noe konstruktivt.

Nå er vi vel hjemme på rommet, klare for å produsere mengder av innhold på løpende bånd. Vi har begge to fotsmerter av en annen dimensjon, jeg har sågar greid å pådra meg gnagsår på innsiden av lårene som følge av å ha gått så mye, men moralen er fortsatt på topp. I morgen venter spennende avtaler med utviklere som Telltale Games, Activision, Valve og flere, så det er bare å henge på. Skikkelig øm cyberkos fra Lasse til alle der ute.

Bildene i saken er tatt av maveric2003 og brukes av oss henhold bildenes Creative Commons-lisenser. Lasse og Øystein har tatt egne bilder, men får ikke lastet de opp fra hotellrommet grunnet treg nettkobling.

Siste fra forsiden