Lovefilm med spillutleie i Norge

Filmtjenesten lanserte konsollspillutleie i dag.

Lovefilm er en Amazon-eid tjeneste som lar deg leie filmer via posten. I dag har de utvidet tjenesten til også å gjelde spill. Hvis du registrerer deg på nettstedet deres kan du leie spill til Xbox 360, PS3 og Wii. Dermed kan det lett bli billigere å få med seg de store spillnyhetene når de lanseres.

Lovefilm er en av de første aktørene som tilbyr en slik tjeneste her til lands (danske OnePlays tilbyr også spillutleie til norske kunder). Utvalget inkluderer cirka 200 populære spill fra utgivere som Electronic Arts, og nye titler vil introduseres ved lansering.

- Lovefilm har allerede logistikken og med de avtalene vi nå har fått i stand kan vi tilby et bredt utvalg av spillnyheter til en svært lav kostnad sammenlignet med kjøp. Spillene kan man låne så lenge man vil, og man får tilsendt nye når de er returnert, sier Ira Gladnikoff, som er nordisk direktør for Lovefilm, i en pressemelding.

En av grunnene til at Lovefilm har gått inn på dette markedet er at svært mange norske hjem har en konsoll i stua. Ifølge en undersøkelse de har fått gjennomført har halvparten av alle nordmenn minst en konsoll i hjemmet, og i familier med tre eller flere barn eier hele 9 av 10 en konsoll. Undersøkelsen viste også at PlayStation 3 er den mest populære konsollen i norske hjem.

Lovefilm er også overbevist om at den relativt høye prisen på nye spill vil gjøre tjenesten deres populær:

– I dag koster de fleste nye spill mellom 500 og 600 kroner. Fersk statistikk viser at 2 av 3 spillinteresserte nordmenn mener dette er for dyrt, ikke minst tatt i betraktning spillets relativt korte levetid. Ser vi på spill-erfaringene Lovefilm har hatt i Storbritannia har vi all grunn til å tro at dette vil kunne bli en suksesshistorie også i Norge, sier Ira Gladnikoff.

Lovefilm har i flere år leid ut spill til kunder i Storbritannia, og der har de oppnådd suksess. Antall utleide spillpakker skal ha vokst med 125% siden januar 2010.

Siste fra forsiden