LucasArts med nytt X-Wing?

Stillingsannonse får nettet til å spekulere.

På nittitallet lanserte LucasArts en serie populære romskipspill satt til Star Wars-universet, hvor spillerne fikk sette seg bak spakene på både alliansens X-Wing og imperiets Tie Fighter. Serien har ligget død siden X-Wing Alliance kom ut i 1999.

To stillingsannonser på LucasArts' nettsted har imidlertid fått folk til å tro at LucasArts planlegger et nytt spill i serien. Her søkes det etter en spilldesigner og en spillingeniør som skal jobbe med et luftkampspill, eller «aerial combat title».

I annonsene står det at det er en fordel om søkerne har erfaring med flysimulatorer og flyskytespill generelt, og romskytespill spesielt.

Dermed ser det ut som et spill i samme sjanger som X-Wing er under utvikling, og da virker det naturlig å fortsette fokuset på LucasArts' ikoniske Star Wars-serie med en oppfølger til X-Wing eller Tie Fighter-spillene.

Interessant nok går det også visse rykter om at et nytt Wing Commander-spill er underveis, fra seriens originale skaper Chris Roberts. De neste årene kan med andre ord bli interessant for tilhengere av rombaserte skytespill.

Men det at et spill er under utvikling er selvsagt ingen garanti for at vi faktisk får et ferdig produkt. Svært mange spill kanselleres før de i det hele tatt kunngjøres.

Siste fra forsiden