Lyst på et nytt dypdykk i Tsjernobyl-sonen?

Det ambisiøse prosjektet STALKER: Lost Alpha har kommet ut.

dez0ware

STALKER-serien finner sted i Tsjernobyl-området, etter at både ekte og fiktive atomkatastrofer har gjort det til et mystisk ødeland fullt av uforklarlige og ofte svært farlige fenomener.

Spillene er i utgangspunktet førstepersons skytespill, men har også åpen verden-elementer og mange realistiske aspekter. I tillegg byr de på en helt unik og dyster stemning, og kan ofte være temmelig skumle uten at de egentlig er grøsserspill.

Serien ligger på is

Serien har fortsatt mange tilhengere, men for øyeblikket ser det ikke ut til at vi kommer til å få noen offisiell fortsettelse på serien. Det ukrainske utviklerstudioet GSC Game World havnet i pengetrøbbel for et par år siden, og utviklingen av STALKER 2 ble lagt på is.

Det originale STALKER: Shadow of Chernobyl hadde en svært lang utviklingstid, og allerede i 2002 ble det vist frem bilder av spillet. Underveis ble det gjort store endringer, og for å få spillet ut ble utviklerne nødt til å redusere ambisjonsnivået.

Modifikasjonen STALKER: Lost Alpha startet som et forsøk på å gjennomføre utviklernes originalvisjon. Dette var til en viss grad mulig fordi GSC selv ga ut en tidlig alfaversjon av spillet, fra 2004, en stund etter spillets originalutgivelse.

I årene som gikk vokste imidlertid utviklernes ambisjonsnivå, og resultatet er på mange måter et helt nytt spill basert på STALKER-universet. Det er også mulig å laste ned og spille dette spillet uavhengig om du har Shadow of Chernobyl installert eller ikke.

Nå er Lost Alpha lansert, og du finner spillet på nettstedet ModDB. Der kan du også lese et massivt FAQ-dokument om spillet.

En stor del av menneskene som opprinnelig var ansatt i GSC Game World startet kort etter nedleggelsen et nytt studio, og jobber med det flerspillersentrerte overlevelsesspillet Survarium, som skal lanseres i år.

En annen STALKER-veteran leder utviklingen av det spennende åpen verden-spillet Cradle.

Siste fra forsiden