STALKERs åndelige oppfølger kommer neste år

Post-apokalypsespillet Survarium går straks inn i en betafase.

Survarium kommer neste år.
Vostok Games

Selv om det har vært knyst rundt det post-apokalyptiske rollespillet Survarium her i vest en stund nå, har de med russisk som morsmål for lengst begynt å vasse rundt i den dunkle verdenen. Nå forteller utvikler Vostok Games at det store onlineskytespillet lempes inn i en lukket betatestfase i løpet av et par uker, der også resten av verden skal få delta.

Skjermbilde fra Survarium.

I tillegg forteller nettsamfunnsansvarlige i Vostok, Andriyash Kozlovsky, til Eurogamer at planen er å slippe spillet i Storbritannia i løpet av andre halvdel av 2014.

Mistet lisens

Survarium kom til live etter den rotete kanselleringen av STALKER 2 for et par år siden. Siden utvikler GSC Game World valgte å tviholde på lisensen – selv om selskapet etter alt å dømme var halvdødt allerede – valgte deler av studioet å opprette et nytt utviklerteam kalt Vostok Games.

Som sin åndelige bror er Survarium et skytespill med rollespillelementer satt til en nært forestående fremtid. Vostok Games satser dog på en massiv onlinedel som STALKER aldri hadde. I spillet sliter folket med å tilpasse seg den nye tilværelsen etter at verdenen har gått av hektene.

Survarium er ikke det eneste spillet som er inspirert av STALKER.
Dystre Raindrop kaster deg inn i en verden der du må jobbe for å overleve »

Siste fra forsiden