Må stanse salget av Baldur's Gate: Enhanced Edition

Kontraktproblemer setter samtidig nyutgaven av Baldur's Gate II på vent.

Etter litt over et halvt år på markedet må utvikler Beamdog og Overhaul Games nå trekke den oppussede utgaven av Baldur’s Gate, kalt Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Potensielle nye kjøpere kan ikke lenger handle inn spillet fra Beamdogs nettsider eller App Store, men det virker som om Steam-utgaven er tilgjengelig inntil videre. Dette betyr at spillet heller ikke får noen ny oppdatering, og Android-utgaven har blitt stagget.

Har man allerede kjøpt spillet kan man fremdeles laste det ned fra de to nettbutikkene. Spillet er kun utilgjengelig for nye kjøpere.

– Vi har tatt dette steget etter å ha blitt anmodet om det av vår utgiverpartner mens vi prøver å løse en del kontraktproblemer, forteller Beamdog-sjef Trent Oster på spillets nettsider.

Oster går ikke inn i hva problemene med utgiver Atari går ut på.

Stopper også Baldur's Gate II: Enhanced Edition

Nytt og gammelt.

Kontraktproblemene gjelder tydeligvis ikke bare det første Baldur’s Gate-spillet. De som har gledet seg til å se den klassiske oppfølgeren i ny drakt I samme slengen må kryse fingrene for at dette løser seg. Beamdog må nemlig også legge arbeidet med oppfølgeren, Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, på is til kontraktproblemene er løst.

– Vi har jobbet med Baldur’s gate II: Enhanced Edition en stund nå, men vi kan ikke offisielt annonsere eller slippe spillet før alle problemene med utgiverpartneren vår er løst. Utviklingsteamet er langt fra fornøyd med dette, forteller utvikleren om situasjonen på sin nettside.

Vil lage nytt Baldur's Gate-spill

I fjor høst lanserte Beamdog og Overhaul Games Baldur’s Gate: Enhanced Edition på Windows. Den oppussede utgaven inneholder spillet i en flunkende ny drakt, inspirert av spillmotoren som oppfølger Baldur’s Gate II: Shadows of Amn benyttet seg av. I tillegg til motoroverhalingen, inneholder oppussingen et par nye figurer, en ny grottemodus og en god del småjusteringer. Utvidelsespakken Tales of the Sword Coast er også stappet inn i nypakken. Vår anmelder overøste spillet med ros, og trillet et kritisk treff på tierterningen.

Ett av få bilder av Black Isles Baldur's Gate III: The Black Hound.

Når oppussingen av de gamle spillene er over har Beamdog og Overhaul Games planer om å begi seg ut på utviklingen av et nytt Baldur’s Gate-spill. I stedet for å tilpasse seg moderne spill vil de i så fall sverge til den isometriske synsvinkelen, og vil beholde kjerneverdiene i serien. Hva som skjer med det planlagte prosjektet om problemene ikke løser seg er uvisst.

Serieveteraner husker sikkert at D&D-ekspertutvikleren Black Isle Studios i sin tid jobbet med en oppfølger kalt Baldur's Gate III: The Black Hound, men prosjektet ble kansellert ganske tidlig i utviklingen. Overhaul Games' planer om et nytt Baldur's Gate-spill har ingenting med den kansellerte oppfølgeren å gjøre.

Les også: Alle detaljene om Beaomdogs Baldur's Gate-planer Les også: Anmeldelse av Baldur's Gate: Enhanced Edition

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden