Machinarium til PS3 neste måned

Endelig kommer det sjarmerende spillet til PSN.

Machinarium ble lansert for PC og Mac i 2009, og er et eventyrspill hvor du får kontroll over en søt liten robot i en håndtegnet verden. I motsetning til eventyrspill flest er det ikke tonnevis av dialoger i spillet, og historien fortelles i stedet gjennom korte filmsekvenser og små tankebobler med bilder i.

Det har lenge vært klart at spillet skulle komme til PlayStation 3, men versjonen for Sonys stuekonsoll har av en eller annen grunn latt vente på seg. På et tidspunkt var det snakk om at spillet skulle dukke opp i februar i år, men det skjedde ikke. I mellomtiden lanserte de tsjekkiske utviklerne Amanita Design et nytt eventyr, Botanicula, for PC, Mac og Linux.

Nå ser det ut som ventetiden er over. I kommentarfeltet til en artikkel på PlayStation-bloggen bekreftet Ross McGrath fra Sony at spillet skal lanseres på den europeiske utgaven av PlayStation Network i september.

I fjor hevdet Jakub Dvorský fra Amanita at PlayStation-versjonen ville bli den beste utgaven av spillet:

– Denne PlayStation-utgaven blir den ultimate versjonen av Machinarium. Den vil få nye funksjoner, som zooming. Du vil kunne zoome inn på ulike steder. Den får «trophies». Den vil gli bedre. Det er en virkelig fin versjon som jeg er veldig fornøyd med, sa han til Eurogamer.

En offisiell bekreftelse av lanseringsdatoen er ventet snart. I mellomtiden kan PlayStation-eiere ta en titt på vår anmeldelse av den originale PC-utgaven. Der skrev jeg blant annet:

– Machinarium er et ultrasjarmerende eventyr med en særegen og herlig stil, med tonnevis av stemning. Det er flott å se et spill i denne sjangeren som ikke forsøker å imitere det LucasArts og Sierra gjorde på nittitallet, og det er enda bedre å se det lykkes.

Les også: Machinarium for samlere
Les også: Spill mestertyv i The Raven

Siste fra forsiden