Magnetisk hjernetrim i nytt spill fra Sverige

Magnetic: Cage Closed kommer til PC og konsoll om kort tid.

Gambitious Digital Entertainment

Den svenske spillutvikleren Guru Games er snart klar med sitt første spill, Magnetic: Cage Closed. Dette er et førstepersons hjernetrimspill der du må manipulere magnetisme for å oppnå målene dine.

Moro med magnetisme

I likhet med sjangerens mest kjente spill, Portal, får du et slags ikke-dødelig skytevåpen som må brukes. Her er det snakk om en kanon som lar deg skape elektromagnetiske felt, og disse kan enten være positivt eller negativt ladet.

Det er ikke helt risikofritt.

På denne måten kan du trekke til deg eller skyve fra deg magnetiske objekter. Men utviklerne advarer om at om du bruker kanonen på objekter tyngre enn deg, er det ikke de som vil flytte seg men deg.

Spillet har også et annet likhetstrekk med Portal, nemlig at det setter deg i skoene til en fange i et mystisk kompleks, fullt av feller og utfordringer. Utviklerne lover at nøttene du må overkomme skal ha mange forskjellige løsninger.

Traileren, som du kan se under artikkelen, røper også at en fangevokter vil holde deg under oppsyn og kommentere det du gjør underveis.

Spillet skal etter planen lanseres allerede i mars, og gis ut av Gambitious. Det skal komme til Windows, Xbox One og PlayStation 4, via digital distribusjon.

Et annet spill som leker med magnetisme er det norske plattformspillet Teslagrad, som fikk god kritikk da det ble lansert i fjor.

Trailer.

Siste fra forsiden