Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Lanseringen av Apple Arcade har gitt et skred av gode mobilspill.

Skate City
1: Side 1
2: Side 2

Det har gått noen måneder med sommer og høst siden siste oppsummering, og det har også vært en haug med nye, gode mobilspill.

Jeg får dessverre ikke tatt med alle her, men prøver i stedet å fokusere på de aller beste og nyeste titlene (med noen unntak). Apple Arcade er også åpnet, så denne måneden preges av dette. Google Play er foreløpig kun åpnet i USA, men når dette åpnes tar jeg en grundig gjennomgang der.

Dead Cells

Sjanger: Plattform
System: iOS, (Android skal komme snart)
Utvikler: Playdigious

Last ned Dead Cells: iOS. Pris: 85 kroner

Dead Cells er et av mine favorittspill fra 2018, men til tross for dette var jeg ganske skeptisk til en mobilversjon av spillet. Grunnen til dette er at jeg var bekymret for hvordan kontrollene skulle overføres til berøringsskjerm i et spill som til de grader krever presisjon og god respons.

Det funker overraskende bra, og selv i et roguelike spill som dette, som til tider har så rask og lite tilgivende kampsystem har utviklerne greid overgangen på en utmerket måte. Ja, det er enda bedre med en kontroll, enten om du spiller på en annen plattform, eller kobler en til telefonen, men det er så absolutt godkjent uten.

Da er det bare å nyte et supervanskelig, vellaget og herlig actionspill som blader Dark Souls med plattform, et raskt og nydelig kampsystem med utstyrssamling og sjefskamper. Ingen vits å vente, dette må du spille.

Sayonara Wild Hearts

Sjanger: Plattform
System: iOS (PS4 og Switch)
Utvikler: Simogo

Last ned Sayonara Wild Hearts: iOS,. Pris: Inkludert i Apple Arcade

Sayonara Wild Hearts er fargesprakende, kaotisk og et fremragende mobilspill få andre utviklere enn Simogo får til. Det svenske utviklerstudioet har en egen evne til å lage unike spill, enten det er visuelt eller lyd, med kreative og spennende sjangervarianter eller med historie.

Les også
Sommerens anbefalte mobilspill

Sayonara Wild Hearts har et fantastisk lydspor, og måten det inkluderes i spillmekanikk når du raser gjennom trange gater i høy hastighet mens du danser unna angrep fra andre løses på en måte få, om noen, har klart like bra. Det er en flyt i all kaoset, og en helt herlig audiovisuell opplevelse å spille dette spillet.

Og Simogo viser også at det går an å fortelle en flott historie om kjærlighet og sorg i et spill som plasserer seg nærmest i sjangeren endeløse løpespill. Musikk, rytme og utfordring blandes sammen på en herlig måte, og det er en fryd å jage etter gull-poengsummen på hvert eneste brett.

Skate City

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Agens Games

Last ned Skate City: iOS. Pris: Apple Arcade

Skate City, fra de norske utviklerne i Agens Games, gis ut av utviklerne bak Alto's Odyssey og Alto's Adventure, to spill jeg har tatt med tidligere i denne artikkelserien. Det følger litt i samme bane, men denne gangen skal du skate og gjøre triks gjennom nydelige, varierte bymiljøer.

Kontrollene er enkle å lære, presise og fungerer veldig godt på berøringsskjerm. Du har en knapp for å ta fort, og for å ta en «ollie» drar du opp ved venstre tommel. Drar du til siden tar du et annet triks, og alle retninger har sine flips og triks. Det er presist, enkelt og fungerer problemfritt. Vil du gjøre en «nollie» bruker du høyre tommel i stedet.

Det er et deilig tempo og god flyt i Skate City. Områdene, lyssetting og den visuelle stilen er helt der oppe med de tidligere spillene fra utvikleren, og jeg koser meg rett og slett gløgg med dette spillet. Deilig og god skate-moro fra start til mål.

WHAT THE GOLF?

Sjanger: Arcade
System: iOS
Utvikler: Triband

Last ned WHAT THE GOLD?: iOS. Pris: Apple Arcade.

WHAT THE GOLF? tror jeg kanskje på mange måter er golfspillet for alle som liker golf, og alle som hater det. Det er en parodi, og til tider er det teit morsomt å spille «golf» som det presenteres i dette spillet.

Som i mange andre golfspill drar du fingeren nedover for å bestemme retning og kraft på slaget ditt. Men der stopper likheten, for allerede på den første banen er det nemlig fyren som holder kølla som fyker avgårde, og ikke selve ballen.

I løpet av de neste hullene har jeg spilt golf med katter, køller og my annet rart, men ikke et eneste slag på en faktisk golfball. Dette er teit, det er moro, det er laget med masse sjarm og humor, og er rett og slett skikkelig kos.

Grindstone

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Capybara

Last ned Grindstone: iOS. Pris: Apple Arcade.

Capybara, utviklerne av blant annet det fantastisk Superbrothers: Sword & Sworcery, er tilbake i puzzle-sjangeren, og Grindstone er et spill som oser av kvalitet, godt håndverk og en utvikler som vet hva de driver med.

Her skal du rense et fjell fra monstre, og du gjør det et brett av gangen. Hvert nivå er et rutenett der alle rutene fylles av monstre i ulike farger og fasonger. Du tar disse monstrene ved å kombinere sammen angrep på like farger. Hvis du greier å koble en rekke på mer enn 10 monstre spretter det en krystall ut, og med denne krystallen kan du bytte fra en farge til en annen.

Flere andre elementer kommer inn etter hvert som du kommer høyere opp i fjellet, og det å greie alt du vil, samle alt du kan og få 100% på alle brett blir utfordrende. Det er en god læringskurve, det skjer noe nytt ofte nok til at du holdes på vakt, og alle deler av spillet er gjennomtenkt og fungerer utmerket.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden