Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Nytt tiår, nye mobilspill.

Grand Mountain Adventure.
1: Side 1
2: Side 2

Maze Machina

Sjanger: Simulasjon
System: iOS, Android
Utvikler: Arnold Rauers

Last ned Maze Machina: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

Det var først og fremst den visuelle stilen som fikk meg til å laste ned og teste Maze Machina. Designet er helt nydelig, både brettet, menyene og figurene ser fantastisk ut.

Og spillet viste seg å ikke være dårlig det heller. Her skal du styre en liten mus som havner i kamp mot en hel haug med roboter. Du gjør dette på et rutenett, og hvordan du angriper eller forsvarer deg er helt avhengig av hvilken brikke du står på. Er det et sverd under beinene dine slår du løs med deg, er det et skjold bruker du det. Enkelt å lære seg, men det er allikevel ikke uten utfordring.

Du må prøve å tenke et steg eller to fram, og det kan være periodevis vanskelig, men overhodet ikke uoverkommelig. Og Mase Machina passer perfekt til korte femminutters spilløkter, da får du rast unna et brett eller tre.

Tap Tap Fish - AbyssRium Pole

Sjanger: Managment
System: iOS, Android
Utvikler: Flero Games

Last ned Tap Tap Fish - AbyssRium Pole: iOS, Android. Pris: 79 kroner.

Tap Tap Fish er, noe tittelen kanskje avslører, et trykkespill. Det vil si et spill der du tjener opp en eller annen valuta eller lignende ved å trykke på skjermen. Noen av disse spillene kan være morsomme, avhengig av systemene som ligger bak og som driver deg til å trykke.

Her skal du bygge opp ditt eget lille Antarktis fullt av pingviner, isbjørner og en hel hærskare med fisk, og du gjør det med "valuta" opptjent fra trykkingen. Jo flere innbyggere og ting du bygger, jo mer er et trykk på skjermen verdt.

Det er i all hovedsak hvor pent spillet er, og hvor mye jeg koser meg med selve utviklingen av mitt eget område som gjør at jeg liker dette spillet. Byggingen og utvidelsen er enkel, men det er allikevel avslappende og deilig å både utføre det, og se på hvordan dyrene holder på.

The White Door

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Second Maze

Last ned The White Door: iOS, Android. Pris: 29 - 33 kroner.

The White Door er enda et spill på månedens liste med en særegen visuell stil. Enkle streker og lite farger har sin effekt på spillet, som handler om Robert Hill, en mann som befinner seg i et psykiatrisk behandligshjem uten å huske noe.

Der er det opp til deg å løse hverdagens rutiner, og samtidig prøve å finne ut av hva som har skjedd i fortiden til hovedpersonen. Jeg skal ikke avsløre noe mer av historien, den er vel verdt å oppleve uten å vite noe. Den minimalistiske og enkle stilen forsterker tematikken, og det er gjennomført hele veien.

Gåtene du løser er sjelden spesielt vanskelige, men det er opplevelsen og historien som er viktige her, ikke utfordringen underveis. Kanskje ikke et spill for alle, men jeg likte det veldig godt.

Black Desert Mobile

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Pearl Abyss

Last ned Black Desert Mobile: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Dette er det kjente, store og noen år gamle MMO-spillet fra PC, som nå har kommet ut til mobil. Og det er en enormt imponerende utgave, for dette er mer eller mindre det fullverdige spillet portert over til Android og iOS. Grafikken er nydelig, selvfølgelig ikke like bra som PC, men sammenlignet med andre mobilspill i samme sjanger ser det fantastisk ut.

Menyene er litt kronglete, og kontrollene tar litt tid å bli vant til, men det fungerer bra når det først sitter. Her har du et hav av spill å bryne deg på, men actionfylte kamper, masse å oppgradere og både historie og mange plasser å besøke.

Størrelsen og kvaliteten alene er imponerende, og selv om jeg ikke var en superfan av spillet på PC så er det et eller annet med å ha det på mobilen, og ta det med meg uansett hvor jeg er. Imponerende håndverk og masse spill å kose seg med.

LEGO Builder’s Journey

Sjanger: Puzzle
System: iOS
Utvikler: Light Brick Studio

Last ned LEGO Builder’s Journey: iOS. Pris: Apple Arcade

Kanskje det spillet som overrasket meg mest i januar, og helt klart den beste spillopplevelsen på mobil i årets første måned. Når jeg setter meg ned med et LEGO-spill så har jeg visse forventninger til hva som kommer. Det kom ikke i Builder's Journey, men jeg ble bergtatt av det som var der.

Her er et spill som kan sammenlignes med Monument Valley, og som tåler den sammenligningen veldig godt. Du skal løse en rekke små brett med bygging og perspektiv, og gjennom animasjoner og lyder fortelles en ganske så nydelig underveis gjennom spillets gang.

Det at de greier å formidle så mye gjennom anonyme blokker (lego-menneskene er ikke med i spillet) er imponerende, og den visuelle stilen og stemningen i spillet er flott. Dette er imponerende, og jeg vil anbefale alle, LEGO-fans eller ikke, å sjekke ut dette spillet.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden