Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Mye moro både alene og sammen med venner og familie denne i april.

 
1: Side 1
2: Side 2

Selv om hele verden opplever en mildt sagt spesiell situasjon om dagen, så betyr ikke det at mobilspillene slutter å komme.

Også april har gitt mange gode og dårlige mobilspill, og jeg har atter en gang samlet en liste med ti av de beste mobilspillene jeg har testet denne måneden. En liste som varierer fra teite kokkespill til turbasert strategi. Håper dere finner noe dere liker her.

Dino Dungeon

Sjanger: Hjernetrim
System: Android
Utvikler: Kabloop

Last ned Dino Dungeon: Android. Pris: Gratis.

Vi begynner månedens liste med et spill som bevis at enkelt ikke nødvendigvis betyr lett. I Dino Dungeon skal du sørge for at den søte dinosauren kommer seg uskadet fra A til B gjennom masse ulike brett.

Dette gjør du ved å plassere ulike blokker slik at han endrer retning, eller rett og slett ikke faller ned på farlige overflater. Konseptet er såre enkelt, men det byr på gode utfordringer jo lenger ut i spillet du kommer.

Alt sammen er pakket inn i en sjarmerende visuell stil, med passende musikk og gode, minimale animasjoner. Enkelt og greit, og flott tidsfordriv.

Totally Reliable Delivery Service

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: tinyBuild

Last ned Totally Reliable Delivery Service: iOS, Android. Pris: 44 kroner (Gratis å laste ned).

Det å levere pakker kan ha en hel masse utfordringer, og vi har vel alle ventet på en pakke som ikke har dukket opp når vi har ventet den. Men heldigvis er utfordringene og uhellene som skjer i Totally Reliable Delivery Service langt unna normalen.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

I bunn og grunn så handler spillet om leveranse av pakker. I og for seg ikke kjempespennende, men når spillet har en «ragdoll»-fysikk litt utenom det vanlige, og kontroller som ikke er presise med vilje så blir det kaos og moro. Enda mer når du spiller sammen med andre venner via nett, da blir det periodevis komplett kaos.

En stor, åpen verden er klar for å utforsker, og sammen med spillets fysikk er det mye moro å finne med kjøretøy og andre gjenstander som kan brukes på uante kreative måter. Useriøst og moro, spesielt med yngre medlemmer i familien.

Hue

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Fiddlesticks

Last ned Hue: iOS, Android. Pris: 55 kroner (Gratis å laste ned).

Hue kom ut for første gang i 2016, men hvis du ikke har spilt dette glimrende plattform-spillet tidligere, så er Android- og iOS-versjonen et bra sted å sjekke det ut. I bunn og grunn et ganske enkelt plattformspill, men Hue leker med fargenyanser og paletter for å lage mange av utfordringene sine.

Du må bytte fargenyanser i spillet for å få hindringer til å forsvinne, se bokser du kan hoppe på og komme deg videre i den store verdenen. Alt foregår i en todimenasjonal synsvinkel, med enkle, men gode kontroller godt tilpasset mobil og nettbrett. Styrken til Hue ligger i nettopp måten det bruker fargene på i spillet, og hvor unikt dette er i denne typen spill.

I tillegg til dette gjør fargebruken at det ser fantastisk bra ut, både unikt og med god bruk av farger gjennom hele spillet. Rett og slett en perle som nå også kan nytes på mobilen din.

Dungeon Restaurant

Sjanger: Simulering
System: iOS, Android
Utvikler: Sunghoon Jung

Last ned Dungeon Restaurant: iOS, Android. Pris: Gratis.

I forrige måned anbefalte jeg et spill som heter Evil Hunter Tycoon, der du skulle styre og drive byen helt på grensen til fiendens område. Denne måneden spisser vi det litt mer ned til å være kokk i en resturant for alle de omreisende heltene.

Dette er et spill litt i samme stil som for eksempel Overcooked, der du må blande sammen ingredienser og lage matretter som alver, orker og andre gjester bestiller. Det kan være litt vrient i starten, men når du kommer inn i kontrollene og de ulike systemene blir det ganske så moro.

Litt kaotisk, litt klønete menyer men masse sjarme og humor, samt at du etter hvert i spillet settes på ganske vriene utfordringer. Annerledes og gøy matlagingsspill.

Door Kickers: Action Squad

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: KillHouse Games

Last ned Door Kickers: Action Squad: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Door Kickers er reindyrket action, og det er skikkelig deilig. Her trenger du ikke bruke hodet, her er det bare å mose ned dører, skyte en hel haug med fiender og fortsette til neste sted. Door Kickers har blitt todimensjonalt, og i stedet for å bare sparke ned dører så beveger du deg gjennom større brett, med flere fiender og mer å sprenge.

Du starter hvert oppdrag med å velge en av seks forskjellige figurer, du velger utstyret du skal ha med deg og setter i gang. Det er enkelt og raskt å starte et brett på nytt, og mye av utfordringen i spillet går på å velge når du bruker evner og utstyr, når du lader om og kontroll av våpenet du har med deg.

Det er godt tilpasset berøringsskjerm, men gode menyer og bra tempo i kampene. Den pikselerte stilen er detaljrik og god, og spillet kjører veldig bra selv når det skjer mye på skjermen. Morsom actionorgie.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden