Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Visuelle noveller, mordmysterie og andre godsaker i mai.

 
1: Side 1
2: Side 2

Soda Dungeon 2

Sjanger: Arkade
System: Android
Utvikler: Armor Games

Last ned Soda Dungeon 2: Android. Pris: Gratis.

Soda Dungeon 2 er en et spill der du i utgangspunktet ikke trenger å spille like aktivt. Det er et autospill litt i samme stil som klikkespill, men med litt andre mekanikker og kampsystem.

Atter en gang har den store, stygge Dark Lord sluppet fri, og han gjør selvsagt all verdens med ugang. Det er opp til deg å stoppe han, og det gjør du ved å kjempe mot horder av fiender, drikke masse brus og nedkjempe en hel haug med monstre.

Jeg liker spesielt godt at du kan tilpasse hvordan figurene dine oppfører seg i kamper, slik at du ikke trenger å styre hvert eneste sekund i kamp. Du kan lage nytt utstyr, oppgradere det du har og bygge din egen base. Det er masse spill å kose seg med her, og til og med når du ikke aktivt spiller samler gjengen din inn ressurser for deg.

Alter: Between Two Worlds

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Crescent Moon Games

Last ned Alter: Between Two Worlds: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Ana, hovedfiguren i Alter: Between Two Worlds, har greid å rote seg inn i et gjemt tempel i ørkenen. Her er det mye mystisk som foregår, og du må hjelpe Ana å finne veien gjennom mange ulike nivåer.

Nivåene er delt inn i rutenett, og ingen gåter krever at du har rask reaksjon. Her må du tenkte, prøve og feile og til slutt lyser løsningen opp og er så selvskreven at du nesten slår deg i panna. I tillegg til å dytte og manipulere gjenstander, så er hovedmekanikken i spillet at du veksler sømløst mellom to ulike univers.

Ting du gjør i det ene påvirker det andre, og du må bruke dette aktivt hele tiden for å unngå fiender og komme deg videre i tempelet. Spillet er nydelig å se på, med masse små detaljer i hvert eneste nivå. Vellaget og smart plattformspill.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Murder Mystery Machine

Sjanger: Mysterie
System: iOS
Utvikler: Blazing Griffin

Last ned Murder Mystery Machine: iOS. Pris: Apple Arcade.

Jeg digger et godt mordmysterie, enten det er på film eller spill. De første episodene av Murder Mystery Machine gikk meg litt hus forbi, men i de isolasjonstidene som har vært har jeg spilt gjennom alle episodene som har kommet, og denne måneden det femte kapittelet i spillet.

Her spiller du som etterforskerne Cassandra Clarke of Nate Houston i det som tilsynelatende er en enkel mordsak, men som utvikler seg til å blir noe veldig mye større og mer komplekst enn det.

Spillet er veldig velskrevet, både dialoger og figurene er godt utviklet og har mer dybde og personlighet enn mange andre lignende spill. Spillmekanikkene er gode, både det å lete etter ledetråder, intervjue mistenkte og koble alt sammen passer veldig godt til spillets stil.

Alt i alt har jeg veldig lite å utsette på spillet så langt, det leverer et engasjerende og vellaget mysteriet jeg gleder meg til å løse.

Through the Darkest of Times

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Handy Games

Last ned Through the Darkest of Times: iOS, Android. Pris: 79 kroner.

I Through the Darkest of Times styrer du en gruppe rebeller i 1930-tallets Tyskland. Spillet varer helt til krigen er ferdig i 1945, og det gir et dypere og mye mer intimt bilde av hvordan det var å bo og leve i Tyskland i denne tiden, i hvert fall for en i motstandsbevegelsen.

I spillet skal du rekruttere folk til saken din, sende de ut på oppdrag og prøve å redde liv, spre informasjon om Hitler og hans metoder samtidig som du eller noen på laget ditt ikke skal bli fanget av Gestapo.

Spillmekanikkene fungerer meget godt sammen, og prioriteringene som gjøres underveis er vanskelige, og oppfordrer også til dels til nye gjennomspillinger. Historien er velskrevet og guffen, og det er ubehagelig å nesten kjenne på kroppen hvordan denne tiden var.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Spike Chunsoft

Last ned Danganronpa: Trigger Happy Havoc: iOS, Android. Pris: 169 - 235 kroner.

Jeg har tenkt at jeg skulle ha spilt Danganronpa i mange år nå. Jeg har fått det anbefalt fra flere steder, men jeg har aldri funnet tiden til å gjøre det. Men nå finnes det på mobil og nettbrett, og alle mine unnskyldninger holdt plutselig ikke lenger.

Og jammen er jeg glad for det, for dette er et suverent bra spill. Kort fortalt så er du en av femten ungdommer som sperres inne på en eliteskole, som deretter settes opp mot hverandre i en morbid lek om liv eller død.

Spillet slutter aldri å overraske, variere eller imponere. Det er velskrevet, det snur opp ned på ting du trodde du visste og jeg forstår veldig godt hvorfor det snakkes så varmt om spillet fra så mange ulike kilder.

Månedens desidert dyreste spill, men det gjør overhodet ingenting. Stol på meg og alle de andre, dette spillet må du spille!

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden