Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Spillserien The Witcher tar turen over til mobilen.

CD Projekt
1: Ny side
2: Side 2

Julemåneden har passert, tusenvis av gaver er pakket opp og mange kilo med mat og godteri fortært.

Kanskje du er en av de heldige som hadde et nytt nettbrett eller telefon liggende under treet på juleaften. Da kan det være på sin plass å teste ut noen nye spill, og selv om januar er en treg måned på spillfronten betyr ikke det at det ikke kommer noe nytt.

Denne måneden har jeg funnet en miks av ulike sjangere, og det burde være spill for enhver smak blant de ti nevnte. Her finner du slåssespill, hjernetrim og beroligende skyggelek.

WWE Immortals

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: NetherRealm Studios

The Rock er en rock!

Last ned WWE: Immortals: iOS, Android. Pris: Gratis.

WWE Immortals har en av de teiteste historiene jeg har sett. I utgangspunktet er vel wrestling ment å være en teit, hjernedød underholdning der muskuløse og kostymekledde menn og kvinner kjemper mot hverandre i ringen.

I dette spillet har de tatt mange av de kjente navnene fra sporten og plassert de i et alternativt univers, gitt de magiske krefter og endret utseende. The Rock er faktisk laget av stein i spillet, og det er så teit at det rett og slett blir underholdende.

Rent spillmessig er dette en litt enklere versjon av kampsystemet til forrige måneds Marvel Contest of Champions. Du tar med deg et lag med tre kjempere, og ved å trykke eller sveipe gjør du lette og tunge angrep mot fienden din. Ved å treffe på slag og spark, og samtidig blokke motstanderen bygger du opp adrenalin.

Når denne måleren er full kan du gjøre et superangrep. Kampsystemet er enkelt, men samtidig underholdende nok til at det fungerer bra. Du kan kjøpe kort som igjen kan brukes til å oppgradere dine favorittbrytere slik at de blir enda sterkere.

Jeg har aldri vært noe særlig interessert i wrestling som sport eller underholdning, men jeg kommer nok til å fyre opp dette spillet gjentatte ganger utover vinteren og våren.

The Lego Movie Video Game

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: TT Games

Alt er helt ålreit!

Last ned The LEGO Movie Video Game: iOS. Pris: 49 kroner.

Det begynner å bli mange univers og figurer fra film og tv-bransjen som har blitt gjenskapt i blokker, både som spill og i lekeformat. Ingen overraskelse at Lego-filmen med Emmett i hovedrollen også kom i spillform, nå også på mobilen.

Spillet er som de aller fleste andre LEGO-spill. Du samler på små brikker, knuser og bygger opp igjen ulike LEGO-konstruksjoner og løser gåter underveis. Fordelen med dette universet er at det blander mange av de andre merkevarene til LEGO under samme paraply, slik at utviklerne står friere til å gjøre litt som de vil.

Det største problemer med spillet er at kontrollene til tider kan være litt klønete og unøyaktig. Det kan føre til litt unødvendig irritasjon underveis i et spill som i det store og det hele er ganske bra.

Hvis du har spilt et av de mange lisensierte LEGO-spillene vet du hva som venter deg også i dette spillet. Det er koselig og uskyldig, men har samtidig flere gode actionsekvenser som krydrer opplevelsen.

Omega: The First Movement

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Tran Van Thinh

Hodepine etter den smellen.

Last ned Omega: The First Movement: iOS. Pris: 19 kroner.

Omega er en spennede miks av ulike sjangre. Hele spillet handler om å kjempe mot fiende etter fiende i et turbasert kampsystem. Styrken på angrepene dine blir imidlertid bestemt utifra hvor godt du gjør i et enkelt rytmebasert minispill.

Du skal trykke på ulike knapper på skjermen i takt med musikk, og jo bedre du treffer, jo sterkere blir angrepet ditt. Eller du kan velge å forsvare deg, i påvente av at fienden skal denge løs på deg.

Kampsystemet er turbasert, og du må bestemme om du vil angripe, forsvare eller bruke spesialangrepet ditt. Her gjelder det å prøve å forutse fienden. Det nytter ikke å bare angripe hvis motstanderen forsvarer seg, da gjør du lite skade.

Musikken i spillet er litt vel repetitiv, men fungerer greit til formålet sitt. Jeg skulle ønske det var mer variert, både med flere sanger og andre musikksjangere. Det er også et ganske kort spill, selv om muligheten til å spille nivåer om igjen er tilstede.

Omega er en av månedens overraskelser, og et spill jeg koste meg godt med.

Moneygrabber!

Sjanger: Arkade
System: iOS
Utvikler: Marten Bruggerman

Mine penger!

Last ned Moneygrabber!: iOS. Pris: Gratis.

Alle kunne vel tenke seg å klore til seg litt ekstra penger nå og da. For å døyve litt av suget etter dette kan kanskje spillet Moneygrabber! være til hjelp. Du fyller nok ikke lommeboka noe med dettes spillet, men du får i hvert fall fanget litt fallende penger.

Moneygrabber! er går ganske enkelt ut på å trykke på skjermen når det faller penger ned på skjermen. Da skyter en hånd ut og tar tak hvis du timer det riktig. Skulle du bomme og en mynt eller lapp faller ned er spillet over.

Det er et enkelt og raskt spill, og passer perfekt til korte spillstunder. Og jakten på neste toppscore er som alltid gnagende tilstede. Samler du nok penger kan du kanskje til og med få råd til en ny nese.

Moneygrabber! er såre enkelt, ukomplisert og ganske underholdende.

Biz Builder Delux

Sjanger: Taktikk
System: Android
Utvikler: Kairosoft

Ikke ukjent stil det her.

Last ned Biz Builder Delux: Android. Pris: 19 kroner.

Veldig deilig at det endelig har kommet et nytt spill fra Kairosoft. Det er et eller annet med formelen til denne spillutvikleren som fungerer veldig godt for meg. Gjentatte måneder har jeg hatt med ulike variasjoner av spillene deres, men det er lenge siden sist nå.

I Biz Builder Delux har de utviklet og utvidet det kjente spillkonseptet sitt litt. I tidligere spill har du hatt et firma, en landsby eller lignende å styre, utvide og forme som du selv vil. Du starter i det små, tjener penger eller andre ting underveis, som brukes på oppgraderinger slik at du kan tjene mer penger.

Her kan du utvide og starte mange ulike bedrifter, slik at imperiet ditt bare fortsetter å vokse. Det er noe nesten zen-aktig ved Kairosoft-spillene. Etterhvert faller man inn i en deilig rytme av trykking i menyer, se på at ting utvikler seg på skjermen og glede seg over gode resultater på avgjørelser man tar underveis.

Det er ikke så mange nyheter, og den visuelle stilen er velkjent og utprøvd. Kairosoft er flinke til denne typen spill, og biz Builder Delux er ikke et unntak fra den regelen.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden