Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Spillserien The Witcher tar turen over til mobilen.

CD Projekt
1: Ny side
2: Side 2

Gunbrick

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Nitrome

Se jeg kan fly også!

Last ned Gunbrick: iOS, Android. Pris: 29 kroner.

En av månedens absolutte juveler kommer i form av Gunbrick. Utviklerne i Nitrome har laget et sjarmerende spill som blander plattform og action på en flott måte.

Her skal du styre Gunbrick, et firkantet kjøretøy utstyrt med rakettskyter på en side og skjold på en annen. Ved å sveipe i en retning beveger kjøretøyet seg, og det er nettopp manøvrering gjennom plattformlandskapet som byr på utfordringer.

Ikke nok med at du må komme deg gjennom en rekke hindringer ved å bruke rakettskyteren til å hoppe opp og knuse hindringer, det er også fiender underveis som må moses. Kontrollene er veldig enkle, og fungerer nydelig. Du sveiper som sagt i den retningen du vil at klossen skal bevege seg. Raketten avfyres ved å trykke på skjermen.

I tillegg til varierte områder og bra nivådesign har Nitrome også greid å spe på med en masse mengde sjarm og fylt verdenen med humor og personlighet. Både den visuelle stilen og musikken som følger med passer godt til spillet.

Gunbrick byr på masse innhold, og gir oss en meget god start på spillåret 2015.

The Witcher Battle Arena

Sjanger: Action
System: iOS, Android (Windows Phone skal være på vei)
Utvikler: CD Projekt

Geralt er kul.

Last ned The Witcher Battle Arena: iOS, Android. Pris: Gratis.

Ventetiden på The Witcher 3, den neste eventyret med Geralt, en av de tøffeste protagonistene i spillverden om dagen, har vært ekstremt lang. Overraskende kunne CD Projekt fortelle at vi i mellomtiden skulle få kose oss med et MOBA-spill satt til det kjente universet.

Dermed ble The Witcher Battle Arena til, og det er et ganske så solid spill i sjangeren. Rett før jul kom Vainglory, som kanskje er det spillet som har greid å overføre denne sjangeren til mobil på den beste måten. The Witcher Battle Arena er ikke fullt så bra, men det fungerer likevel veldig godt, og det er godt å ha litt til i dette spennende universet.

Du velger en av mange kjente figurer fra The Witcher-spillene, og sammen med to andre skal du kontrollere tre pillarer spredt rundt på spillkartet. De to tilgjengelige kartene er ganske små, og det tar ikke lang tid før det bryter ut kamper.

Det er kanskje ikke så dypt og komplisert som andre spill i sjangeren, men kontrollene fungerer veldig bra, og det er morsomt og underholdende å spille. Grafikken er god, og som alle andre MOBA-spill kan du spille så mange timer eller dager du bare gidder.

Et solid spill i en vanskelig sjanger, som nok en gang viser at den hører hjemme også i mobilformat.

Dragon Quest V

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: NetherRealm Studios

Masse prat og historie.

Last ned Dragon Quest V: iOS, Android. Pris: 99-139 kroner.

Dragon Quest-serien fortsetter sitt inntog i mobilverdenen, og denne gangen er det nummer fem i rekken som står for tur. Og dette er et av de aller beste spillene i serien, selv om denne versjonen har visse problemer som selv kan irritere en gråstein.

Dette er et typisk JRPG-spill, med alt det måtte innebære. Du har en lang historie, masse dialog, og du må drepe mengder av fiender for å skaffe deg gode våpen og penger. Kampsystemet er imidlertid veldig bra, og godt overført til mobilformat. Visuelt sett er dette en litt oppusset variant av versjonen som kom til Nintendo DS for noen år siden.

En av de tingene som ikke er bra er lagringssystemet i spillet, som er tungvindt og til tider gjør mer ugang enn nytte for seg. Du kan hurtiglagre, men når du er inne i et av de mange «dungeon»-områdene i spillet kan du ikke lagre i det hele tatt.

Da er det dumt at du sendes tilbake til hovedmenyen hvis du trykker deg ut av spillet, eller noen ringer deg mens du spiller. Fordi ingenting lagres må du da starte på nytt, og kan miste dyrebare gjenstander og progresjon i spillet.

Utover dette er Dragon Quest V et meget solid spill tvers igjennom, og et spill jeg anbefaler alle som ikke er kjent med serien å prøve ut.

Shadowmatic

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Triada Studio

Slapp av med dette spillet.

Last ned Shadowmatic: iOS. Pris: 29 kroner.

Etter timer med hektisk MOBA, skyting og slåssing passer det godt å bremse ned med et rolig spill igjen. Der passer Shadowmatic perfekt, og viser at mobilplattformen på ingen måter er uten nye, innovative ideer.

Konseptet i Shadowmatic er ganske enkelt. Du har en gjenstand flyter i luften, og et lys skinner på den slik at det faller en skygge på veggen bak. Det er opp til deg å dreie og vri på denne gjenstanden slik at skyggen bak får en gjenkjennelig silhuett.

Kontrollene er deilige og akkurat slik man regner med at de skal være. Du trykker og vri, og bruker to fingre for å dreie på aksen, ikke ulikt slik man gjør i Google Maps. Etterhvert får man to figurer som skal kombineres sammen, og man bytter enkelt mellom de to med et enkelt knappetrykk.

Oppgavene blir vanskelige utover i spillet, og det er utrolig deilig når man endelig finner løsningen. Shadowmatic er stille og rolig, og er et godt spill å pusle med ti minutter før man sovner på kvelden. Det er pent å se på, helt uten stress og mas, og visuelt sett behagelig.

Et annerledes og meget godt spill som varmer i januarmåneden.

Gunslugs 2

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: OrangePixel

Masse eksplosjoner.

Last ned Gunslugs 2: iOS, Android. Pris: 20-29 kroner.

Vi runder av januar med et arkadeinspirert plattformskytespill fra OrangePixel. Gunslugs 2 sparer ikke på blod og eksplosjoner, og du tar livet av uendelige mengder med fiender gjennom spillets gang.

Du styrer en ensom helt gjennom vilkårlig genererte brett med god variasjon. Alle brettene har en rekke tårn du skal ta over og sprenge i fillebiter, som også fungerer som et slags sjekkpunkt. Du får nye våpen underveis, alle med sine ting de fungerer godt til. Rakettskytere og flammekastere er tilstede, og de er med å gi spillet en god variasjon.

Kontrollene er enkle, smarte og veldig lett å lære seg og mestre. Gunslugs 2 er et meget godt spill å sette seg med, spille et brett eller to, og så legge fra seg igjen. Det går fort, og du har alltid noe å finne på. Ikke like originalt som andre spill denne måneden, men det er solid og vellaget.

En voldelig og herlig avslutning på månedens beste mobilspill.

Leter du etter andre spill til mobilen eller nettbrettet du fikk til jul, så kan du sjekke ut de anbefalte spillene fra desember.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden