Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Endelig et nytt snowboardspill som det er verdt å bruke tid og penger på.

1: Ny side
2: Side 2

Månedene raser av gårde, og snart er våren over oss. Innimellom alle diskusjoner om is i rubb, dårlig løyper og hissige svensker har jeg også hatt tid til å kose meg med en rekke veldig gode mobilspill.

Gamle spill fortsetter å få nytt liv i mobilformat, og denne gangen er det klassikeren Heroes of Might & Magic III som står for tur. Dette er et av mine absolutte favorittspill gjennom tidene, og da er det ingen overraskelse at dette er med på månedens liste.

Utover dette er det en god blanding av irriterende sikksakk-kulekjøring, et par racingspill og noen meget gode historier som kan oppleves i de utvalgte spillene.

ZigZag

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: KetchApp

Last ned ZigZag: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Som jeg elsker og hater dette spillet!

ZigZag er nok månedens minst kompliserte spill. Samtidig er det også det vanskeligste, og uten tvil det spillet som gir meg den høyeste pulsen. Blodtrykket skyter raskt i været og gir meg ofte lyst til å pælme telefonen ut vinduet.

Du starter med en tynn sikksakkvei og en liten kule. Når du trykker på skjermen begynner kula å bevege seg. Et nytt trykk på skjermen gjør at kula endret retning 90 grader. Spillet består i å greie å manøvrere kula lengst mulig med disse enkle kontrollene langs den tynne veien. Du samler poeng, og jakten beste poengsum er i gang.

ZigZag er et av de spillene som er perfekt når du har to minutter til overs, og trenger å slå av hjernen og ikke tenke på andre ting. Kontrollene er enkle, og du trenger ikke lang tid før du forstår spillet.

Samtidig er det utrolig vanskelig ettersom tempoet på kula øker jo lengre du kommer, og det er usannsynlig irriterende å bomme rett før du slår din gamle poengsum.

Herlig og ukomplisert moro, altså.

Alto's Adventure

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Snowman

Last ned Alto's Adventure: iOS. Pris: 19 kroner.

Månedens vakreste spill.

Alto's Adventure er et av de aller peneste spillene jeg noengang har spilt. Den viselle stilen er stille og rolig, landskapene er flotte og fjellsidene skifter farge ettersom dag blir til natt.

Selve spillet er ganske enkelt. Du er en ung gutt med snowboard, og du må rase nedover fjellet og samle inn llamaer og mynter samtidig som du unngår hindringer i veien.

Det er et sideskrollende todimensjonalt spill, og for hver gang du starter på nytt forandrer fjellet seg. I tillegg til det du samler inn får du ulike utfordringer som kan utføres på vei nedover. Dette er alt fra å kjøre et gitt antall meter, hoppe over noen steiner eller gjøre to triks.

Jeg har savnet et godt snowboardspill, og uavhengig av plattform er dette uten tvil det peneste spillet i denne sjangeren jeg har spilt. Det er rolig og nesten zen-aktig, enkelt å lære, men byr samtidig på masse utfordring for de som ønsker det.

AG Drive

Sjanger: Racing
System: iOS (Android kommer)
Utvikler: Zorg Entertainment

Last ned AG Drive: iOS. Pris: 39 kroner.

Ikke følg fartsgrensen.

Jeg har gode minner fra de gamle Wipeout-spillene. AG Drive er et spill i samme sjanger, der du skal styre et romskip som raser rundt på kompliserte baner i enormt høyt tempo.

Kjernen i AG Drive er karrieremodusen, der du skal kjempe deg vei mot toppen av rangstigen. Her skal du fullføre ulike typer utfordringer på en mengde ulike baner. Disse utfordringene kan være å vinne et løp, fullføre en runde eller løp på en viss tid samt flere andre ting.

Fullførte utfordringer gir deg mulighet til å oppgradere romskipet ditt, slik at det blir enda bedre og kjører enda raskere. Du kontrollerer nevnte romskip ved å vippe telefonen den veien du vil svinge. Det fungerer særdeles bra, og AG Drive er et av få spill der jeg har likt denne type styring.

Banene er bra designet, med looper, tunneler og mye annet moro å feste øynene på. Sammen med gode kontroller og mange timer med innhold er dette et meget solid, og et av de aller beste racingspillene på mobil om dagen.

0h n0

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Q42

Last ned 0h n0: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Tallene viser hvor mange blå som finnes.

Jeg har flere ganger proklamert min kjærlighet for Threes!, et av fjorårets aller beste mobilspill. 0h n0 er et spill i samme sjanger, men med en litt annen vri.

Her har utviklerne blandet sammen Sudoku og Minesweeper, og resultatet er en morsom, enkel hjernetrimmer. Du kan velge størrelsen på spillebrettet selv, det minste er 5x5 ruter. Noen av rutene er fylt med på sirkler med et tall. Andre er røde, mens de fleste er tomme.

Tallene i de blå rutene betyr antall andre blå sirkler som er synlig i rett linje fra neste sirkel. Rød bryter synligheten mellom de blå sirklene. Dermed er det om å gjøre å resonnere seg fram til hvilke ruter som er blå, og hvilke som er rød basert på tallene.

Enkel og grei hjernetrim som har akkurat så mye det trenger for å underholde.

Swap Heroes 2

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Savory Games

Last ned Savory Games: iOS, Android. Pris: 21-29 kroner.

Søt grafikk.

Swap Heroes 2 gjør ikke mye nytt, men har heller valgt å finpolere det de startet med i eneren.

Det turbaserte kampsystemet er enkelt å lære, men har samtidig litt dybde som gjør at valgene du tar før og underveis i kampene har litt å si. Når du havner i en kamp tar du med deg fire helter. Kamparenaen har tre ulike baner, og heltene dine stille seg opp i en T-formasjon.

De tre fremste tar skade fra motstandere som står i samme bane som dem. Den helten som står bak de tre andre kan ikke gjøre skade, men leger vennene sine. Du kan imidlertid flytte helten fram og da gjør den et spesialangrep. Det er en fin rytme i kampene, og balansen mellom enkelt og komplisert er god.

Visuelt sett er spillet mye mer polert enn forgjengeren, og ser veldig bra ut. Historie og verden er ikke veldig interessant, men kampene gjør at spillet er verdt å sjekke ut for de som liker denne type turbasert strategi.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden