Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Finn roen i påskeferien med nydelige Poco Eco.

1: Ny side
2: Side 2

Sid Meier's Starships

Sjanger: Strategi
System: iPad
Utvikler: Firaxis

Last ned Sid Meier's Starships: iOS. Pris: 139 kroner.

Slik ser kampene ut.

Da Jostein Hakestad anmeldte dette spillet for Gamer.no en liten stund tilbake var han godt fornøyd, og hadde blant annet følgende å si:

«Kampsystemet er verdt inngangsbilletten alene og passer utrolig godt til korte runder.»

Jeg må si meg veldig enig med Jostein, dette er et meget solid strategispill som skinner som best under kampene. Det turbaserte kampsystemet er enkelt å forstå, og utover i spillet kan det by på noen gode og intense kamper.

Kampene foregår i et rutenett, og du må passe på hvor fiendene befinner seg i forhold til dine skip. Berøringsskjerm passer perfekt til dette spillet, samt at måten kampene og romskipene presenteres på er som skapt for å flyttes med en finger på skjermen.

Utenfor kampsystemet er spillet litt rotete, og det har ikke samme dybde som for eksempel Civilisation fra samme selskap. Men hvis du leter etter et strategispill med mange timer med spilletid å kose deg med i påskeferien er dette et veldig trygt og godt alternativ.

Spring Ninja

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: KetchApp

Last ned Spring Ninja: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hopp din lille ninja!

Det ser ut til at mars er måneden der de endeløse løpespillene ble erstattet av endeløse hoppespill. Først ut var Mr Jump, så kom en munter, smålubben liten ninja med fjærer under skoene.

Han skal også komme seg fra A til B, og må gjøre så ved å hoppe fra påle til påle. Det er imidlertid en liten tvist her som gjør at spillet er verdt å teste. Du kan trykke og holde, og ninjaen lader opp fjærene slik at han hopper høyere og lenger.

Dermed er det litt mer variasjon, og dermed også enda vanskeligere å greie å få til en god poengsum. Dette er et av de mest vriene spillene jeg har testet i denne sjangeren. Derfor fortjener også fjær-ninjaen også en plass på månedens liste.

Pixel Heroes: Byte and Magic

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Headup Games

Last ned Pixel Heroes: Byte and Magic: iOS, Android. Pris: 49 - 69 kroner.

Retro og steinvanskelig.

Pixel Heroes er et veldig vanskelig spill som blander god, gammeldags rollespill med elementer av roguelike-elementer. Her velger du heltene dine fra et vertshus, som alle higer etter eventyr og farer.

Deretter må du sørge for å hamstre inn helsebringende drikker og andre ting som kan hjelpe på reisen, for de mange utfordringene du møter underveis er beinharde.

Du kommer til å miste helter, og du kommer til feile oppdragene dine mange ganger. Men desto større er gleden når du samler et bra lag, alt klaffer og du fullfører et av de mange oppdragene du prøver deg på.

Dette er ikke spillet for de som er på jakt etter noe enkelt, tilgivende og historiedrevet. Pixel Heroes handler mest av alt om å dra ut, forsøke å drepe monstre eller andre fiender, og forhåpentligvis komme deg levende tilbake til vertshuset.

RAD Boarding

Sjanger: Sport
System: iOS, Android (Skal komme nå straks)
Utvikler: Other Ocean Interactive

Last ned RAD Boarding: iOS. Pris: Gratis.

Lurer på hva den bjørnen tenker?

Jeg synes på en måte litt synd på Other Ocean Interactive. Timingen på deres RAD Boarding kunne nesten ikke vært verre, fordi det fantastiske spillet Alto's Adventure kom i forrige måned. Dermed kommer det naturlig nok til å sammenlignes med det lignende spillet, og akkurat der kommer det til kort.

Men i seg selv så er det en underholdende og bra miks av endeløs løping, kontrollene fra Tiny Wings og snowboardkjøring. Den visuelle stilen er fargerik og prangende, og spillet ser veldig bra ut til tider.

Du styrer den lille fyren ved å trykke og holde i nedoverbakker, og slippe når det går oppover. Treffer du riktig får du god fart, og du hopper både høyt og langt. I luften sveiper du for å gjøre triks. I starten har du bare et, men du lærer flere etterhvert.

Ved å gjøre triks får du ekstra fart, slik at lavaen som truer rett bak deg ikke snuser rett bak deg. Underholdende spill, uten altfor mye dybde. Morsomt så lenge det varer.

Table Tennis Touch

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Yakuto

Last ned Table Tennis Touch: iOS, Android. Pris: 29 kroner.

Ping... Pong...

I mine gode, gamle dager var jeg en rakker rundt bordtennisbordet. Det var ikke mange som slod meg, og de få som gjorde har jeg glemt ettersom tiden har gått.

Table Tennis Touch er mobilens versjon av det Rockstar gjorde med sitt bordtennisspill til Xbox 360. Spillet er strippet for alt unødvendig styr og ståk, her er det kun to racketer, et bord og en liten, hvit ball som betyr noe.

Du kan velge å spille enkeltkamper, eller spille deg vei gjennom en god karrieremodus. Etterhvert som du vinner kamper får du bedre ryktet, og med bedre ryktet vanker bedre utstyr. 32 spillere står imidlertid mellom deg og verdensherredømme i sporten, og veien opp dit er både lang og vanskelig.

Kontrollene er veldig gode, og man lærer fort de elementære tingene slik at man kan begynne å dominere kampene. Fysikken i spillet er veldig bra, samtidig ser det rett og slett veldig bra ut.

Table Tennis Touch er et meget solid sportsspill, og et av de jeg kommer til å hente fram igjen nå og da for å ta en kamp.

Trenger du flere anbefalinger? Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i februar »

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden