Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Finn roen i påskeferien med nydelige Poco Eco.

1: Ny side
2: Side 2

Våren begynner å bite tak i Norges langstrakte land. Men det er fortsatt en liten krampe av vinter igjen med påskeferien, og det er en ypperlig tid til å teste ut litt nye mobilspill på.

Du har all verdens med tid til overs og det er ikke nødvendigvis så mye annet å gjøre på hytta. Etter at skituren med appelsin og Kvikk Lunsj er unnagjort kan du med god samvittighet krype sammen med iPad-en eller telefon og spille litt.

Denne måneden har vi samlet en god miks av slåssing, hopping og strategi, og alle og enhver burde greie å finne noe de liker på denne listen.

Mr Jump

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: 1Button

Last ned Mr Jump: iOS. Pris: Gratis.

Hopp din jævel!

Jævla Mr Jump, som jeg hater deg. Av en eller annen grunn så skal du hoppe deg fra A til B, og det er så inn i granskaugen vanskelig at jeg gang etter gang nesten har vridd i stykker telefonen min før jeg pælmer den ut av stuevinduet.

Samtidig elsker jeg at spillet er så vanskelig, og av en eller annen grunn så liker jeg dette spillet bedre enn lignende spill som for eksempel Flappy Bird.

I Mr Jump skal du hoppe og forsere hindringer over 12 ulike brett. Jeg er skikkelig dårlig, og har ikke kommet meg forbi det fjerde brettet enda. Og til tross for alt hatet så kommer jeg alltid tilbake, og det er den suggerende følelsen av å bare prøve en gang til som drar meg inn i spillet igjen.

Enkelt, vanskelig og veldig vanedannende hoppespill i tro Flappy Bird-ånd.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

Sjanger: Eventyr
System: iOS (Android kommer straks)
Utvikler: Possible Games

Last ned Poco Eco: iOS. Pris: 29 kroner.

Fargerikt og flott.

Når jeg trenger en pause fra tidligere nevnte Mr Jump passer Adventures of Poco Eco perfekt. Det er et mye roligere og mer behagelig spill, godt hjulpet av den flotte grafikken og visuelle stilen i spillet.

Utviklerne i Possible Games har skapt et flott spill, som blander den flotte grafikken med bra og variert nivådesign. I tillegg til det blir lydsporet påvirket av hvordan du spiller, noe som fører til en flott audiovisuell pakke.

Selve spillet er ganske enkelt, og består av å trykke og manipulere gjenstander og bevege figuren rundt i ulike nivåer. Det kan minne litt om Monument Valley i at det er mer estetikk og lyd som gjør spillet, og ikke selve gåteløsningen og det å komme seg til neste nivå som er drivkraften.

Adventures of Poco Eco er enkelt, sjarmerende og ser fantastisk ut. Det er en beroligende og fin opplevelse.

Stormblades

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Emerald City Games

Last ned Stormblades: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hakk løs alt det du orker.

Stormblades er på ingen måter originalt. Alt du kommer til å oppleve, gjøre og se i spillet har du sett tidligere, i en eller annen form. Det tar imidlertid ikke bort det faktum at utviklerne har laget et underholdende og solid «hakk og deng»-spill.

Du styrer en helt som løper gjennom ulike områder, og underveis må han ta livet av en rekke ulike typer fiender. Du har ikke muligheten til å blokkere, men må stole på enten å kontre fiendens angrep, eller hoppe unna. Alle kontrollene fungerer veldig greit, med en blanding av trykk og sveip for å kontrollere figuren.

Utover i spillet forbedrer du sverdet ditt litt, men det er lite fokus på utstyr og andre ting. Her er det slåssing mot svære monstre som står i fokus, og det er slett ikke feil.

rop

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: MildMania

Last ned rop: iOS. Pris: 9 kroner.

Månedens hjernetrim.

rop er et spill i kategorien «sette seg ned og slappe av». Her presenteres man for et rutenett med noen svarte prikker og streker. Over dette rutenettet er det en figur eller en fasong. Ved å trykke og dra på de ulike svarte prikkene kan du flytte de rundt i rutene.

Målet er å gjenskape figuren over. I starten er det to punkter som skal strekkes til en lang linje. Ikke veldig vanskelig, men det blir fort mye verre. Totalt finnes det 77 ulike nivåer å prøve seg på, og det er mange som er innmari vanskelige.

Spillet har en fin, enkel presentasjon og passende musikk, og fungerer nydelig til korte spilløkter.

Dungeon Hunter 5

Sjanger: Action
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Gameloft

Last ned Dungeon Hunter 5: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Enda mer hakking med sverd.

Hvis du har spilt et av de foregående spillene i serien, eller vært borti noen av de andre spillseriene til Gameloft, så har du en ganske god ide om hva som venter deg når du installerer Dungeon Hunter 5.

Dette er kort og godt mer Dungeon Hunter, og det er helt ok. Du velger en klasse, får rustning og våpen, og begynner å svinge ned fiende etter fiende. Du trykker på en knapp for å svinge sverdet, en annen knapp hvis du vil bruke magi eller helsedrikker.

Når du kommer tilbake til byen din, som du kan bygge på, kan du oppgradere nevnte sverd og rustning slik at du blir enda litt mer effektiv når du trykker på den store knappen.

Dungeon Hunter 5 er et spill der du dreper monstre, får erfaringspoeng og blir enda sterkere og får bedre utstyr. Liker du spill av denne typen, vil du ganske sikkert like dette også.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden