Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Et av de aller beste Lara Croft-spillene får du på mobiltelefonen.

1: Ny side
2: Side 2

Oktober har kommet, og skog og mark skifter farger. Snart er det minusgrader på natten, og med det kan vi si takk og farvel til sommeren.

I september har det kommet en rekke gode spill på mobil. Lara Croft er beintøff og fotballen er fortsatt like rund i FIFA 16.

Blant månedens utvalgte mobilspill finner du noe for enhver smak, fra mange ulike sjangere.

FIFA 16

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: EA Sport

Last ned FIFA 16: Android, iOS,. Pris: Gratis.

Store knapper.

At det skal komme en ny versjon av FIFA en eller annen gang i løpet av høsten er like sikkert som at løvet faller av trærne. FIFA 16 på mobil inneholder kun Ultimate Team-modusen fra konsollspillet. Det vil si at du ikke har muligheten til å spille med favorittlaget ditt, ingen karrieremodus eller turneringer med lisensierte lag.

Ultimate Team er modusen der du kjøper kortpakker med spillere, og bruker spillerkortene til å konstruere ditt eget lag. Når du setter opp laget må du ta hensyn til plassering på bane, kjemi mellom spillere og en rekke andre ting for å få laget ditt til å fungerer optimalt. Selve menysystemet, som du bruker mye i denne modusen, er lite intuitivt.

Når man endelig spiller kamper skinner spillet, og viser at EA virkelig har gjort fremskritt på mobilfronten i årets versjon. Fysikken er forbedret, og den kunstige intelligensen har aldri vært bedre. Kontrolloppsettet er smart, der du har en virtuell joystick og knapper for ulike aksjoner på banen. Slipper du styrestikka kan du gi kommandoer til spillerne dine, mens spilleren med ballen fortsetter å løpe. Det hele fungerer sømløst, og gir en meget fornøyelig og god fotballfølelse.

Følelsen på banen er bedre enn noen gang, og til syvende og sist er det det som teller mest i et fotballspill.

Champ Man 16

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Champ Man 16: iOS, Android. Pris: Gratis.

Mye tekst å se på.

Hvis du skulle ønske litt mindre fotballspilling, og enda mer taktikk og ledelse, er kanskje Champ Man 16 noe for deg. Her tar man over ledelsen av et lag, og skal prøve å sette opp taktikk og konstruere et lag som fungerer sammen.

Jeg startet som alltid med Leeds, mitt kjære lag som befinner seg på nest øverste nivå i England, og jaktet på opprykk til Premier League. Jeg gjorde et par smarte spillerkjøp, endret på formasjon og gjorde etter hvert stor suksess. Det endte med opprykk, og spillet gav meg helt klart en følelse av at det var mine taktiske valg som gjorde forskjellen.

Du stirrer stort sett på menyer i spillet, og fungerer bra. Selve designet og utseende er ikke det peneste jeg har sett, men de er ganske enkle å manøvrere. Det som plager meg mest med Champ Man 16 er alle mikrotransaksjonene i spillet. Her kan du kjøpe deg fordeler som trener, eller du kan kjøpe muligheten til å trene Manchester City. De overøser deg også med reklamer gjennom hele spillet.

Hvis du greier å se bort i fra dette er Champ Man et solid managerspill.

Blackwell 4: Deception

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Wadjet Eye Games

Last ned Blackwell 4: iOS. Pris: 39 kroner.

Velkjent stil.

Blackwell har levert tre solide spill tidligere, og det fjerde skuffer ikke på noen som helst måte. De som har spilt et av de tidligere spillerne vet hva de har i vente. Dette er et klassisk pek-og-klikkspill der man skal løse gåter for å drive historien videre.

Atter en gang er det Rosangela Blackwell som skal løse et velskrevet og engasjerende mysterie, der spøkelser og andre figurer alle har sin rolle å spille. Utviklerne beviser enda en gang at de besitter evnen til å skrive spennende og bra historier. Spillet har noen referanser til de tre tidligere spillene i serien, men man kan helt uten problemer starte på dette spillet, da historien er mer eller mindre frittstående.

Gåtene underveis er stort sett alltid logiske, og akkurat passe vanskelige. Du har et par faste verktøy og metoder å løse de aller fleste problemene på som alle fungerer veldig bra. Står du fast har spillet også et hint-system.

Blackwell 4 er over på et par veldig underholdende timer, og jeg ser fram imot det neste spillet fra Wadjet.

Land Sliders

Skli avgårde.

Sjanger: Arkade
System: iOS
Utvikler: Prettygreat

Last ned Land Sliders: iOS. Pris: Gratis.

Land Sliders er et spill fra utviklerne av Fruit Ninja og Jetpack Joyride. Med slike spill bak seg er det naturlig at man får visse forventninger når de slipper et nytt spill.

Det skuffer overhodet ikke. Her skal du styre en figur rundt en verden, unngå fiender samtidig som du samler inn gjenstander som gir deg poeng. Og det er akkurat denne jakten på poeng og spillets valuta som er så avhengighetsdannende.

Og måten man styrer på er virkelig smart. Du beveger deg rundt i det åpne landskapet på akkurat samme måte som du navigerer en nettside, eller hvordan du beveger og zoomer inn og ut på et bilde. I stedet for å styre figuren, noe du kan velge å gjøre, flytter du landskapet. Dette føles så riktig og intuitivt når man først har lært det at det er rart ikke flere lager spill som styres på denne måten.

Grafikken og den visuelle stilen er flott, med klare farger og en herlig tegneserieaktig stil over det hele. Land Sliders er et flott spill, som passer til korte og lengre spilløkter.

Sage Solitaire

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Zach Gage

Last ned Sage Solitaire: iOS. Pris: Gratis.

Lett å se inspirasjonen til dette spillet.

Sage Solitaire er et morsomt og enkelt mobilspill. Det blander elementer fra kabal, poker og Threes! på en fascinerende og velfungerende måte.

Her presenteres du for 9 ulike bunker med kort fordelt på et 3x3 rutenett. Du skal markere kort som gir en type hånd i poker, slik at kortene forsvinner fra sine respektive bunker. Målet er å forhåpentligvis tømme skjermen for kortbunker slik at du får mest mulig poeng.

Det vil si at hvis du har to ess, kan disse kombineres til et par. Men hvis du i tillegg har tre syvere, kombineres dette til et hus som gir enda mer poeng. Det eneste kravet er at du må hente kort fra minst to av de tre radene med kortbunker.

Sage Solitaire er et perfekt spill å spille i korte doser, da hver eneste runde er over i løpet av noen få minutter. Og jakten på en høyere poengsum ligger alltid å kiler, og erter deg til å ta bare en runde til.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden