Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Et av de aller beste Lara Croft-spillene får du på mobiltelefonen.

1: Ny side
2: Side 2

Hopiko

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Laser Dog

Last ned Hopiko: iOS, Android. Pris: 39 kroner.

Hopiko er månedens mest stressende spill, men kanskje også det mest tilfredsstillende. Her har du alltid dårlig tid, og du må tenke og reagere lynkjapt om du skal ha noe håp om å komme deg til neste nivå.

Hopp fra en plattform til den andre.

Dette er et plattformspill der du skal manøvrere deg fra plattform til plattform så fort som overhodet mulig. Du får en tid før hvert brett som er målet, og deretter må du sveipe eller trykke slik at den lille pikselerte figuren hopper seg vei mot målet.

Kontrollene er deilig presise og fungerer nydelig, noe de også må gjøre når det går så fort som det gjør. Sveipingen er presis, men spesielt på noen av de senere brettene er marginene såpass små at det kan føles litt utilgivende.

Uansett er dette et flott mobilspill som også passer perfekt for korte spillstunder.

Cavernaut

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Jan Schoenepauck

Last ned Cavernaut: iOS. Pris: 19 kroner.

Finn veien ut av hulen.

I Cavernaut skal du styre et lite romskip ut av et tilsynelatende endeløst hulesystem. I hver runde starter du på bunnen av en villkårlig generert hule, og det er opp til deg å styre skipet opp og ut av de trange gangene.

Du gjør dette ved å trykke på skjermen. For hver gang du bruker motoren bruker du imidlertid bensin, så du må være grådig på hvor du flyr. For i tillegg til stasjoner der du kan fylle opp bensinlageret på skipet ditt finnes det også en rekke gjenstander du kan, og bør, plukke opp på vei til overflaten. Disse skinner med en forlokkende gulfarge, og gir ekstra penger og poeng.

Gang etter gang møter man valgmuligheter der en gang går til høyre, og en til venstre, og man vet ikke helt hvor man skal fly. Det er deilig å endelig nå en landingsplattform med bensin når man tilsynelatende skulle gå tom. Samtidig er det uendelig frustrerende å la grådigheten styre og skipet til slutt styrter før overflaten er nådd.

Trick Shot

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Jonathan Topf

Last ned Trick Shot: iOS. Pris: 19 kroner.

Mange ulike utfordringer.

Jonathan Topf er en av artistene som har jobbet med Monument Valley, et særdeles godt mobilspill. I Trick Shot har han laget noe helt annerledes, men som også imponerer veldig.

Har du noen gang sittet og kjedet deg med en ball, og kastet den mot en vegg i timevis? I hovedtrekk er det dette du gjør i Trick Shot. Du starter med en ball, som du skal kaste fra en bestemt firkant. Målet er å treffe rett opp i en bøtte.

Mellom firkanten og bøtta kan det være en rekke ulike hindringer, og du må være helt nøyaktig med både retning og styrke for å treffe.

Det er 99 brett å løse, og den eneste måten å få en perfekt vurdering på et brett er ved å treffe rett opp i bøtta. Trick Shot er enkelt, men de mange brettene byr på en god utfordring for de som liker fysikkbaserte gåteløsningsspill.

Lara Croft: Go

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Lara Croft: Go: iOS, Android. Pris: 49 kroner.

Lara er steintøff.

Lara Croft: Go er et smart og godt designet mobilspill. Det bygger videre på alt det bra Square Enix gjorde med Hitman Go og gjør samtidig en rekke endringer og forbedringer som gjør at alle burde gi det en sjanse.

Spillet er turbasert, der du først bestemmer hva Lara skal gjøre, før feller eller fiender gjør sine handlinger. Alle fiender eller hindringer følger et bestemt regelsett, og du vet hva som skjer og når det skal skje. Ta for eksempel de mange slangene. Disse kan bare angripes fra siden eller bak, da de angriper deg om du plasserer deg foran de.

Du kan også bruke feller og andre ting for å ekspedere fiender på en meget tilfredsstillende måte. Progresjonen i spillet er veldig velbalansert, og du møter hele tiden på nye utfordringer utover i spillet.

Nivådesignet er flott, den visuelle stilen er nydelig og det ser og føles ut som et Lara Croft-spill. Et av månedens aller beste spillopplevelser.

Magic Flute by Mozart

Sjanger: Musikk, plattform
System: iOS
Utvikler: Lab Like

Last ned Magic Flute: iOS. Pris: 19 kroner.

Flytt på brikkene for å finne veien.

Her har de blandet plattformspill med Mozarts velkjente operastykke. I Magic Flute by Mozart skal du flytte en eller flere brikker rundt på et av de 32 brettene slik at hovedpersonen, eller hovedpersonene, greier å gå fra A til B.

Du gjør dette ved å skli firkantede blokker rundt på brettet slik at de får en klar bane å bevege seg på. De første brettene er ganske rett frem, men utover i spillet blir det riktig så utfordrende. Du har fiender å passe deg for, feller og brytere som må manipuleres. Du har også en rekke brikker som ikke kan flyttes eller gås på.

Som om ikke det er nok får du en bedre poengsum om du løser hvert brett kjappest mulig. Det at du tas tiden på gir spillet en stressende følelse, og man kan ikke ta det med ro og tenke nøye gjennom løsningen på brettet. Det er også tidskrav på visse brett for å komme seg videre, så det er ikke bare for poengene sin del.

Musikken er flott, og spillet har fin grafikk som passer til lydsporet. En godt og litt annerledes mobilspill.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i august»

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden