Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

2015 fortsetter å være et kjempeår for mobilspill.

1: Ny side
2: Side 2

Julen ringes snart inn, og 2016 kryper stadig nærmere. Midt i julestresset kan det kanskje være godt å koble av litt innimellom, og da passer det bra med et godt mobilspill.

Denne måneden er en god miks av skyting, gigantiske roboter og flotte historieperler. Et par av spillene er basert på velkjente filmer, mens andre er unike og nydelige spillperler alle burde ta seg tiden til å sjekke ut.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Skyt først!

Sjanger: Action, strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Electronic Arts

Last ned Star Wars: Galaxy of Heroes: iOS, Android. Pris: Gratis.

Star Wars er virkelig hett om dagen. Nylig kom Star Wars Battlefront ut på konsoll, og snart kommer også den syvende filmen i serien.

I den sammenheng har EA slengt seg på og laget et overraskende solid mobilspill. Her skal du samle en gjeng helter og kjempe mot en rekke ulike fiender gjennom spillets gang. For fans av Star Wars er det mye moro å kose seg med her.

Man slåss mot en rekke kjente fjes fra filmene, på mange velkjente og ikoniske plasser. Både det visuelle og lyden passer meget bra inn i universet, og gjør på ingen måte skamme på merkevaren.

Kampsystemet er relativt enkelt å lære seg, men har noe dybde. Du kan velge ulike trekk figurene dine skal bruke, samt velge hvem som er kaptein for enhver kamp. Er du villig til å legge i nok tid, eller eventuelt litt penger, får du også med en eller flere kjente fjes på laget.

Et vellaget, men litt tynt spill som etterhvert krever en viss mengde repetisjon. Uansett en grei Star Wars-fiks fram til man kommer hjem til konsollen, eller synes ventetiden til filmen er litt for lang.

Warhammer 40,000: Freeblade

Gigarobot!

Sjanger: Action
System: iOS, Android (kommer snart)
Utvikler: Pixel Toys

Last ned Warhammer 40,000: Freeblade: iOS. Pris: Gratis.

Det har etter hvert blitt endel spill på mobil basert på det velkjente universet til Games Workshop. Denne gangen er det et skytespill der du ikke har kontroll på bevegelsene til figuren, men kun skal konsentrere deg om skytingen.

Figuren du skyter med er en diger mekanisk robot armert med både sverd og skytevåpen, og er ganske så tøff. Du styrer skytingen ved å dra en finger over skjermen. Da sikter du med maskingeværet. Bruker du to fingre sikter og avfyrer du en rakett.

Til tross for en begrenset kontroll er det likevel tilfredsstillende å se alt som utfolder seg på skjermen underveis. Det er store action-sekvenser, eksplosjoner og haugevis med fiender som faller foran deg.

Warhammer 40,000: Freeblade er enkelt, lett å lære seg og med flott grafikk.

Super Dangerous Dungeons

Pass deg for fellene.

Sjanger: Plattform
System: iOS (Android kommer straks)
Utvikler: Adventure Island Games

Last ned Super Dangerous Dungeons: iOS. Pris: Gratis.

Super Dangerous Dungeons er oppfølgeren til Tiny Dangerous Dungeons. Der hvor forgjengeren var mye mer inspirert Metriodvania-inspirert, er Super Dangerous Dungeons et mye mer fokusert og raskere spill.

Her skal du forsere en rekke ulike nivåer i fire ulike grotter på jakt etter skatter. Du styrer den vesle eventyreren med knapper nede på hver side av berøringsskjermen. Kontrollene er meget gode og responsive. Det trengs også, for dette er et meget vanskelig spill.

Alle feller og dødelige gjenstander du må unngå hele tiden er bare centimetere fra å ta livet av deg hver eneste gang. Det å finne nøkkelen, og deretter komme helskinnet fram til døren er en mye vanskeligere oppgave enn det høres ut som.

Et herlig plattformspill som irriterer til det grenseløse, men på en meget god måte.

Real Boxing 2: Creed

Høyre hook.

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Vivid Games S.A.

Last ned Real Boxing 2: Creed: iOS, Android. Pris: 49 kroner.

Real Boxing 2 er et godt eksempel på et mobilspill som leverer langt bedre enn forventet. Dette er et gratisspill basert på en kommende film, og ved første øyekast kan det virke som om det er laget for å tyne pengesekken mest mulig.

Det tar imidlertid ikke lang tid før det viser seg at Real Boxing 2 er et solid boksespill. Selve kampene i spillet er vellaget, og er en morsom og ganske taktisk affære der man hele tiden må vurdere hvilke slag og angrep som er riktig.

Kontrollene er også smarte. Hver side på skjermen representerer en arm. Sveiper du opp på høyre side, smeller du av en uppercut med høyre arm. I tillegg til dette finnes det også knapper for blokking og unnamanøvre.

Kjernen i spillet er en karrieremodus der du lager, og forbedrer din egen bokser. Du får hjelp av selveste Sylvester Stallone, i rollen som Rocky, på vei mot toppen. Ganske teit, men også ganske underholdende.

In Between

Nydelig grafikk.

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Headup Games

Last ned In Between: iOS, Android. Pris: 19 kroner.

In Between er et av månedens aller peneste spill. De håndtegnede brettene og figurene er rett og slett nydelige å se på. Det er også et av de aller vanskeligste spillene denne måneden. Dette kan til dels skyldes at kontrollene ikke er så gode som de burde ha vært, men også fordi nivåene man må komme seg igjennom og løse definitivt ikke er enkle.

Gravitasjonen er ikke normal i dette spillet. Du kan hoppe på vegger over deg, under deg og til begge sidene. Folk som har spilt VVVVVV kjenner seg nok igjen ganske raskt. I tillegg til at gåtene i seg selv er vriene, er det ofte en mekanikk som gjør at du må forte deg gjennom fellene for å komme deg videre.

Til tross for dårlig styring er In Between vel verdt å spille igjennom. Historien er god, grafikken er flott og nivådesignet er både variert og oppfinnsomt.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden