Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Kulda biter, men vi kan finne varme og trøst i gode mobilspill også i februar.

Hvordan er det å bli forelsket?
1: Side 1
2: Side 2

Det er minus 17 grader ute i det jeg sitter og skrive denne artikkelen. Det begynner å bli bra fra kong Vinter akkurat nå, men kulda gir meg i det minste en grunn til å krype under et teppe, en kopp kakao på bordet og bruke en timer eller tre på gode mobilspill.

Også i februar har det kommet en rekke meget gode spill. Noen finner du kun på mobil, andre kommer fra andre plattformer. Uansett så er kvaliteten på noen av disse meget høy, og den mobile spillplattformen fortsett å gi oss svært gode spillopplevelser.

Peak Rider

Ikke helt ferdig med vinteren enda.

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Battery Acid Games

Last ned Peak Rider: iOS. Pris: Gratis.

I Peak Rider spenner du på deg et snøbrett, og prøver så godt det lar seg gjøre å rase ned fjellsiden i rasende fart, mens du febrilsk prøver å unngå farer som stein og trær, og samtidig gjør de kuleste triksene på hoppene underveis.

Du styrer figuren ved å vippe på telefonen, og følsomheten på kontrollen er veldig god. De har greid å balansere det på en god måte, og jeg har en følelse av kontroll hele tiden. Triksene utføres ved å trykke når du treffer et hopp, deretter gjør figuren et triks den selv bestemmer.

Det enkle kontrolloppsettet gjør spillet lett å ta opp, uten å ta bort noe av gleden ved å stå på snøbrettet. Det er utfordrende og gøy, og det at man samler opp en type energi ved å nesten treffe hindringer skaper en utfordring i forhold til hvor store sjanser man er villig til å ta.

Deilig, enkelt og underholdende vinterspill.

Purrfect Date

Absurd, men veldig moro.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Steam
Utvikler: Bossa Studios

Last ned Purrfect Date: iOS. Pris: 33 kroner.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

I Purrfect Date spiller du som en forsker-assistent som sendes til Cat Island, der du møter og begynner jobben for Professor Pawpur. Du får streng beskjed om hvor det er greit å gå og ikke, og den samme natten så skjer det ting som gjør at du selvsagt går dit du ikke skal. Der blir du angrepet av en gjeng katter, og morgenen etter kan du forstå hva de sier.

Deretter må du prøve å finne en kur mot «Catification», og det gjør du ved å tilbringe mye tid sammen med en av de mange kattene. Spillet utfolder seg som en interaktiv novelle, og hvis du hat lite tålmodighet for mye tekst og lite annet så er ikke dette spillet for deg.

Jeg synes imidlertid at mange av historiene som fortelles er morsomme, og de ulike kattene varierer fra litt kjedelig til interessante og morsomme. Du spiller gjennom spillet flere ganger for å se ulike slutter, og akkurat her skulle jeg ønske at man kunne hoppe over tidligere samtaler, men til tross for litt ujevnheter her og der er Purrfect Date i det minste unikt, og jeg kjedet meg kun i korte perioder av gangen.

FLO

Pent og stressende på samme tid.

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Rogue Games

Last ned FLO: iOS, Android. Pris: Gratis.

FLO er enda et av de spillene der du skal prøve å komme deg lengst mulig, og gjerne da også slå rekordene til vennene dine. Men det gjør akkurat dette på en litt annerledes måte, og samtidig er det et veldig rolig og pent spill å hvile øynene på.

Du styrer en liten ball som prøver å komme seg unna mørket som dukker opp på venstre side av skjermen. Du gjør dette ved å gli og fly langs duvende bakketopper. Du opparbeider deg fart og momentum ved å endre gravitasjonen, slik at du på en måte veksler mellom å være over eller under bakken.

Det er litt vanskelig å destillere ned til en tekst hvordan det spiller seg ut, men det er en veldig naturlig og enkel flyt, til tross for at det er svært vanskelig å holde farten oppe i lengre tid. FLO er uansett et litt annerledes endeløst løpespill, det ser pent ut, og det er verdt å sjekke ut.

Death Squared

Det ser lettere ut enn det faktisk er.

Sjanger: Plattform, hjernetrim
System: iOS, Switch
Utvikler: SMG Studio

Last ned Death Squared: iOS. Pris: 75 kroner.

Death Squared er et utrolig frustrerende, irriterende og raserifremkallende spill jeg elsker å spille. Det holder ikke deg som spiller i hånden, men gir deg full kontroll, og det er en kontroll jeg skulle ønske jeg ikke alltid hadde.

Det åpner tilsynelatende ganske greit. To klosser slippes ned på et brett, og du må flytte de hver for seg til en sirkel med den matchende fargen. Du styrer en kloss med en virtuell joystick på den ene siden av skjermen, og den andre på den andre siden.

Ting kompliserer dog veldig mye med at andre blokker flytter seg når du gjør det, plutselig skytes det lasere rundt omkring, eller pigger dukker opp fra gulvet når du trigger en knapp. Som om ikke det var nok kan du helt fint styre klossen din utenfor brettet, og stupe ned i det store intet.

Gåtene er herlig varierte, spillet er fullt av sjarm, og til tross for den litt stive prisen er Death Squared mer en verdt summen. En herlig sjarmklump av et spill, som du også kan spille sammen med en venn.

Dissidia Final Fantasy Opera Omnia

Det skjer mye på skjermen til enhver tid.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Square Enix

Last ned Dissidia Final Fantasy Opera Omnia: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Dissidia Final Fantasy Opera Omnia (DFFOO) er verden truet av undergang, som så ofte tidligere i Final Fantasy-spillene, og en snakkende moogle henter velkjente helter fra Final Fantasy-universet til å kjempe sammen mot de fæle monstrene som dukker opp.

Du gjør dette i turbaserte kamper som er ganske standard for akkurat denne typen spill, og den fungerer veldig godt. I tillegg har du noe som kalles et «Bravery-meter», som utløser kraftige angrep når den fylles opp. Du må ta hensyn til dette, og sørge for at den rette figuren gjør dette, slik at du gjør mest mulig skade.

Du har også endeløst mange menyer, alt kan oppgraderes på en eller annen måte, og det er en hel masse systemer pakket på hverandre. Det er litt rotete, men kampene er gode og det er mye spill å hente her. Og hvis du ikke er en beinhard Final Fantasy-fan så burde du ikke regne med å skjønne så mye av hvem folk er, eller hvordan alt henger sammen.

Uansett moro å spille, og du har mange timer med spill her skulle du like det.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden